TASR/Jakub Kotian
StoryEditor

Sulíkovci reagujú na svedectvo Kosíka: Gašpar musí vysvetliť, aké sú prekážky v kauze únosu Kováča mladšieho

22.12.2017, 09:36
Autor:
lmlmTASRTASR
Liberáli očakávajú, že policajný prezident Tibor Gašpar a generálny prokurátor Jaromír Čižnár budú verejnosť detailne informovať o situácii, najmä o prekážkach, ktoré stoja v ceste k spravodlivosti.

Aktuálne svedectvo Ľuboša Kosíka, bývalého dôstojníka SIS a člena skupiny, ktorá sa podieľala na zavlečení Michala Kováča do cudziny potvrdzuje zistenia vyšetrovateľov už obsiahnuté v obžalobe. Uvádza to v stanovisku strana Sloboda a Solidarita.

SaS: Gašpar a Čižnár musia konať

Kosík v rozhovore pre sme.sk uviedol, že chce vypovedať ohľadne kauzy zavlečenia Michala Kováča mladšieho a vraždy Róberta Remiáša.

Po tom, čo Národná rada SR zrušila Mečiarove amnestie ústavným spôsobom, by sme očakávali razantné konanie orgánov činných v trestnom konaní a obnovenie súdneho procesu. Miesto toho je verejnosť oboznamovaná len s novými detailmi prípadu," povedal podpredseda SaS Ľubomír Galko.

​Liberáli očakávajú, že policajný prezident Tibor Gašpar a generálny prokurátor Jaromír Čižnár budú verejnosť detailne informovať o situácii, najmä o prekážkach, ktoré stoja v ceste k spravodlivosti.

Zároveň žiadame Inšpekciu ministerstva vnútra, aby preverila tvrdenie Ľuboša Kosíka, že cez sprostredkovateľa odovzdal policajnému prezidentovi Gašparovi informácie o vražde Róberta Remiáša a ten údajne nekonal,“ uzavrel Galko.

Obviňuje aj Gašpara

Kosíka v roku 2015 Špecializovaný trestný súd v Pezinku odsúdil na 14 rokov väzenia za falšovanie zmeniek. Ešte pred nástupom trestu utiekol a na konci roka 2016 ho zadržal Interpol v západoafrickom štáte Mali.

Kosík obviňuje súčasného šéfa polície Tibora Gašpara. V rozhovore povedal, že pred uplynutím premlčacej lehoty v kauze vraždy Remiáša hovoril priateľovi z polície, že má o tejto veci informácie.

"On je kamarátom policajného prezidenta Tibora Gašpara, tak som ho požiadal, aby mu to prezentoval. Aj mu to oznámil, ale Gašpar sa k tomu nevyjadril ani vo veci nekonal. Takže myslím, že pani Remiášová by dnes mala ísť za pánom Gašparom a dať mu facku za to, že nekonal. O príprave likvidácie Fegyveresa som vypovedal v Pezinku a odtiaľ to vyšetrovateľka poslala NAKA. Tú výpoveď mám odfotenú a ukrytú. Nemám vedomosť, že by polícia v tej veci konala,“ tvrdí Kosík.

01 - Modified: 2021-03-10 11:34:48 - Feat.: - Title: Policajný exprezident Tibor Gašpar zostáva v preventívnej a kolúznej väzbe 02 - Modified: 2020-11-22 21:47:31 - Feat.: - Title: Mikulec pre HN: Gašpar bol Ficov a Kaliňákov človek. Asi dobre vedia, čo narobil 03 - Modified: 2020-11-06 13:58:59 - Feat.: - Title: Známy exvyšetrovateľ varuje: Politika má stále veľa možností, ako ovplyvniť prácu polície 04 - Modified: 2020-11-04 11:02:47 - Feat.: - Title: Bývalý policajný prezident Gašpar podal trestné oznámenie na Slobodníka 05 - Modified: 2019-08-13 10:42:28 - Feat.: - Title: Pellegrini nechce Gašpara na kandidátke Smeru. Teraz musí očistiť svoje meno, vyhlásil
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 18:18