Richard Sulík a Martin PoliačikTASR/D. Veselský
StoryEditor

Poliačik natočil video pre Sulíka: Rišo, nie si stred sveta, nerozprávajme o sebe hlúposti

22.12.2017, 12:21
Autor:
chocho
Šéfa SaS Poliačik označil za výrazného ekonomického pravičiara, ktorého kedysi liberálne názory sa stále viac približujú ku konzervatívnym.

Odídenec zo SaS poslanec Martin Poliačik natočil video pre svojho bývalého šéfa a lídra liberálov Richarda Sulíka a zverejnil ho na Facebooku. Ohradzuje sa v ňom voči tvrdeniu Sulíka, ktorý ho označil za ľavičiara.

Som ekonomický centrista, tvrdí

Na úvod Poliačik Sulíkovi vytkol, že o ňom v rozhovoroch hovorí ako o ľavičiarovi s tým, že to je dôvod jeho odchodu zo strany. „Som si pripravil flipchartík, aby bolo jasné, že sa v tom zorientujeme a už nebudeme rozprávať takéto veci ďalej,“ uvádza vo videu Poliačik.

Sulíka označil za výrazného ekonomického pravičiara, ktorého kedysi liberálne názory sa stále viac približujú ku konzervatívnym. O sebe hovorí ako o ekonomickom centristovi s výrazne liberálnymi postojmi.

„Jediné zmysluplné vysvetlenie, keď Sulík povie, že Poliačik je ľavičiar, je, že všetci, ktorí sú naľavo od neho, sú ľavičiari. Ale vieš Rišo, ty nie si stred sveta. Akože od teba sa nepočíta ako od nuly,“ odkázal svojmu bývalému predsedovi.

Dôvodom odchodu bola aj Únia

Poliačik viackrát vo videu spomenul aj svoju novú stranu Progresívne Slovensko a popísal ju ako „novú super stranu„, ktorá je podľa neho ekonomicky centristická s dôrazom na liberalizmus. Zároveň pripomenul Sulíkove slová, že mu v nej bude lepšie.

​Jedným z dôvodov, prečo Poliačik zo SaS odišiel, je aj Sulíkov postoj voči Európskej únii. Vo videu tvrdí, že podľa Sulíka je Únia síce „okej“, ale „nerobí preto dostatočne veľa," na čo podotkol, že "to je jeden z dôvodov, prečo som od neho odišiel.“

Na záver videa Poliačik vyzval Sulíka, aby od nového roka o sebe nerozprávali „hlúposti“.

Dlhotrvajúce rozpory

Po dlhotrvajúcich názorových rozporoch so Sulíkom Poliačik začiatkom novembra oznámil, že odchádza zo SaS. Od začiatku sa hovorilo o vstupe Poliačika do Progresívneho Slovenska, stalo sa tak 5. decembra.

Poliačik by mal sedieť vo vedení strany. To si Progresívne Slovensko určí v januári na prvom sneme.

V HNtelevízii si pozrite aj rozhovor s Richardom Sulíkom zo začiatku decembra, v ktorom hovoril aj o Martinovi Poliačikovi:

01 - Modified: 2024-04-19 10:39:49 - Feat.: - Title: SaS chce odvolávať Huliaka z postu predsedu výboru. Dôvodom je cigareta v parlamente 02 - Modified: 2024-04-18 14:18:55 - Feat.: - Title: Gröhling: Zákon k situácii s medveďmi je nebezpečný, rieši aj vlky a rysy 03 - Modified: 2024-04-18 12:34:23 - Feat.: - Title: SaS chce zvolať hospodársky výbor pre údajnú nečinnosť Sakovej. Je to kampaň pred voľbami, reaguje rezort 04 - Modified: 2024-04-17 14:48:17 - Feat.: - Title: Zákon o strategických investíciách zbaví vinníkov zodpovednosti, tvrdí SaS 05 - Modified: 2024-04-16 13:32:21 - Feat.: - Title: Poslanec SaS kritizuje, že rezort zahraničia riadi Fico a nie Blanár: Zaujíma ho len právo veta krajín EÚ
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 14:41