StoryEditor

Rehák ostáva na kandidátke

13.11.2006, 23:00

Syn veľkopodnikateľa Ladislava Reháka Martin, ktorý je spolu s otcom obvinený z vydierania, ostáva na poslaneckej kandidátke do komunálnych volieb. V bratislavskom Lamači kandiduje za trojkoalíciu Smer-SD, SDKÚ-DS, SNS, ktorá ho včera podržala. "Zostáva. Zhodla sa celá trojkoalícia. Platí prezumpcia neviny a všetky ostatné veci sú číre špekulácie," povedala pre HN Marta Janišková, poslankyňa lamačského zastupiteľstva za Smer. Krajského šéfa Smeru Martina Glvača toto rozhodnutie zaskočilo. "Určite k tomu zvolám krajskú radu."
O sťažnosti prokurátora proti nevzatiu do väzby podnikateľa Ladislava Reháka a jeho syna Juraja bude rozhodovať Krajský súd v Bratislave na verejnom zasadnutí v pondelok 20. novembra. Hovorca krajského súdu Tibor Kubík dodal, že spis v tejto veci prišiel na druhostupňový súd včera. Senátu bude predsedať Anna Balleková.
Krajský súd bude rozhodovať, či existujú dôvody na vzatie dvoch mužov, obvinených z vydierania, do väzby. Prokurátor navrhoval všetky zákonné dôvody väzby, no sudca okresného súdu ich v prípade Reháka a jeho syna neakceptoval. Do preventívnej väzby vzal v piatok iba ďalších dvoch spoluobvinených Martina Reháka a Róberta J., ktorí tiež podali proti rozhodnutiu sudcu sťažnosť -- na rozhodnutie o nej však súdy nemajú lehotu. Rehák, jeho synovia Martin a Juraj a Róbert J., sú stíhaní za vydieranie. Podľa informácie polície a advokátov mali nútiť účtovníčku jednej z ich spoločností, aby podpísala notársku zápisnicu, v ktorej uznáva svoj dlh vo výške päť miliónov korún.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
23. apríl 2024 08:37