Minister vnútra Robert Kaliňák a prezident Andrej KiskaTASR
StoryEditor

Kaliňák vyzýva na Facebooku Kisku: Ak povie, že uhradí milión, do hodiny mu donesiem faktúry priamo do paláca

31.01.2018, 15:46
Autor:
lmlm
Minister vnútra zopakoval, že nikdy nehovoril o faktúrach, ktoré mali byť vystavené prezidentskej kancelárii, ale na Kiskovu firmu KTAG.

Minister vnútra Robert Kaliňák na Facebooku vyzval prezidenta Andreja Kisku, aby uhradil milión eur za používanie štátnej letky na súkromné účely.

Ak sa k tomu postaví chlapsky a povie, že milión eur vráti našim občanom, osobne mu ich do hodiny prinesiem do prezidentského paláca," napísal minister.

​Svoj status začal tým, že k sporu okolo faktúr za lety sa už vyjadruje naposledy.

Zopakoval, že nikdy nehovoril o faktúrach, ktoré mali byť vystavené prezidentskej kancelárii, ale na Kiskovu firmu KTAG.

"Otázka je postavená inak. Je alebo nie je ochotný zaplatiť prezident Andrej Kiska milión eur za lety na vyslovene súkromné účely, ktoré dlží nie mne alebo predsedovi vlády Robertovi Ficovi, ale našim občanom?" pýta sa minister s dodatkom, že ak nie, tak nech prezident nezahlieva, že nedostal faktúry.

Podľa Kaliňáka Kiska po uhradení dvoch faktúr povedal, že už ďalšie nebude uhrádzať, preto mu podľa jeho slov žiadne iné faktúry neposlali. „Preto mu ďalšie neboli vystavované a vystavené boli stornované."

O pár minút neskôr zareagoval na Kaliňákov status na sociálnej sieti aj hovorca a riaditeľ komunikačného oddelenia kancelárie prezidenta Roman Krpelan. "Ministerstvo vnútra sa už tak zamotalo do svojich klamstiev bez dôkazov, že o týždeň bude tvrdiť, že prezident išiel 50 krát ponorkou Dunajskej riečnej flotily ministerstva vnútra a nemal pri tom ani vestu."

Táto kauza prebieha už niekoľko mesiacov, minister Kaliňák ani samotné ministerstvo však doteraz nepredložilo žiadnu kópiu faktúr, odvoláva sa len na to, že boli stornované.  

Pozrite si reakciu ministra vnútra na kauzu okolo Kiskových letov:

01 - Modified: 2024-02-28 09:44:02 - Feat.: - Title: Platobná morálka na Slovensku sa zhoršila, v minulom roku bola neuhradená takmer každá piata faktúra 02 - Modified: 2024-02-08 10:02:43 - Feat.: - Title: Vystavovať faktúry chytro alebo „po starom“? Vyberte si svoj spôsob 03 - Modified: 2024-02-06 23:00:00 - Feat.: - Title: Jeden deň, štyri rôzne ceny elektriny. Domácnosti dostali listy o úspore, na všetko si posvieti aj Holjenčík 04 - Modified: 2024-02-05 08:52:20 - Feat.: - Title: Elektrinu a plyn udržala vláda na uzde, no top komodita od januára vzrástla. Prechodne aj o 20 eur 05 - Modified: 2024-01-18 10:30:00 - Feat.: - Title: Ďalšie bizarné rozhodnutie? Namiesto vylepšenia cestovania vlakom chce vláda obnoviť a dotovať lety z Bratislavy do Košíc
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 00:43