Minister vnútra Robert Kaliňák a premiér Robert FicoTASR/P. Zachar
StoryEditor

Nové informácie o vyšetrovaní vraždy novinára Jána Kuciaka. Čo všetko sme sa dnes dozvedeli?

27.02.2018, 16:13
Autor:
lmlmTASRTASR
Polícia vypočula v súvislosti s vraždou investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky okolo 20 osôb.

Koalícia, opozícia a médiá by sa mali zomknúť a urobiť všetko pre to, aby sa čo najskôr vyšetrila vražda investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej.

Myslí si to premiér Robert Fico (Smer-SD), ktorý podľa vlastných slov odmieta v prípade tohto "ohavného činu" politizáciu.

Na tlačovej konferencii na úrade vlády zopakoval ponuku milión eur za relevantné informácie k vražde.

Čo nové sme sa na brífingu premiéra dozvedeli o prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky:

  • Polícia vypočula v súvislosti s vraždou investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky okolo 20 osôb.
  • Podnikateľov Antonina Vadalu a Diega Rodu, ktorí sú údajne napojení na taliansku mafiu a médiá ich spájajú so slovenskými politikmi, zatiaľ nevypočula.
  • Fico v súvislosti s Viliamom Jasaňom a Máriou Troškovou, cez ktorých má byť podľa medializovaných informácií talianska mafia napojená na úrad vlády, požiadal, aby médiá ani opozícia nespájali s vraždou novinára a jeho priateľky nevinných ľudí.
  • Pri vyšetrovaní polícia komunikuje aj s českými a talianskymi kolegami, a tiež s Europolom.
  • Šéf polície Tibor Gašpar vyzval osoby, ktoré sa na skutku podieľali, aby sa ozvali polícii za cenu nižšej sadzby alebo úľavy z trestu.
  • Gašpar upozornil, že polícia pracuje s viacerými vyšetrovacími verziami.
  • Súčasťou vyšetrovacieho tímu má byť podľa ministra vnútra Roberta Kaliňáka aj zástupca, pravdepodobne šéfredaktor dotknutého portálu Aktuality.sk, aby bolo známe, akým spôsobom prebieha vyšetrovanie a neboli žiadne pochybnosti o transparentnosti.
  • Vo večerných hodinách očakáva policajný prezident analýzy z komunikačných prostriedkov ako mobily, počítače, e-mailovej komunikácie obetí tohto trestného činu.
  • Gašpar vyhlásil, že prípad súvisí a má istý dosah do Českej republiky.
  • Polícia komunikuje s Talianskom na základe toho, čo všetko už odznelo v médiách.
  • Slovenská polícia dostala priamu ponuku z Europolu z Haagu, kde súšpecializované tímy na expertízne činnosti týkajúce sa napríklad mobilných zariadení.
  • Súbežne sa vyhodnocuje množstvo obrazovo zvukových dát z rôznych kamerových systémov, ktoré sú priamo v obci ale aj širšom perimetri miesta činu.

01 - Modified: 2024-04-13 15:44:19 - Feat.: - Title: "Fico tomu nerozumie." SaS je skeptická voči vyjadreniam premiéra o znižovaní počtu štátnych úradníkov 02 - Modified: 2024-04-13 12:45:43 - Feat.: - Title: Slovensko odmieta Migračný pakt Európskej únie, tvrdí Fico. Hrozbu pokuty nepovažuje za demokratickú 03 - Modified: 2024-04-13 12:20:01 - Feat.: - Title: Fico chce naštartovať slovenskú ekonomiku. Zdrojom konsolidácie je aj prezamestnanosť v štátnej správe, tvrdí 04 - Modified: 2024-04-13 11:28:35 - Feat.: - Title: Nezdieľame názor Fica o poste šéfa Národnej rady, platí koaličná zmluva, znie z Hlasu 05 - Modified: 2024-04-13 10:57:13 - Feat.: - Title: hn
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 06:20