StoryEditor

Šéfa ukrajinského gangu obvinili z piatej vraždy

28.06.2006, 00:00
Autor:
SITASITATASRTASR

Z piatej vraždy obvinil vyšetrovateľ šéfa ukrajinského gangu 44-ročného Volodymyra J. Trestný čin vraždy v spolupáchateľstve podľa polície spáchal spolu s 33-ročným Vasiľom P. Podľa hovorcu Prezídia PZ Martina Korcha začiatkom decembra 1997 pri Dunajskej Strede zavraždili 44-ročného Gustáva H. z Bratislavy. V spoločnosti ďalších osôb prikázal Volodymyr Vasiľovi, aby to s Gustávom "skončil". Vasiľ P. potom tromi výstrelmi z pištole kalibru 9 milimetrov Gustáva H. zastrelil.
Obvinený potom, ako neznámi páchatelia od mája do augusta 1999 na rôznych miestach Bratislavy ukradli tri osobné motorové vozidlá Audi v celkovej hodnote 3,6 milióna korún, ich dal ukryť na rôznych miestach. "Potom na tieto autá zabezpečil odcudzené tabuľky s evidenčnými číslami a prostredníctvom ďalších osôb zorganizoval ich vývoz do Maďarskej republiky," hovorí Korch. Prokurátor už podal na Okresný súd v Dunajskej Strede návrh na vzatie Volodymyra Y. do väzby.
Ukrajinec sa tento víkend takmer dostal na slobodu. V nedeľu sa mu totiž skončila štvorročná väzba. Polícia ho zadržala okamžite po prepustení pre podozrenie z ďalšej vraždy. Na slobodu sa mal dostať, pretože vznikol spor, či sa má proces konať na špeciálnom alebo bratislavskom súde. Najvyšší súd nakoniec prípad pridelil Krajskému súdu v Bratislave, ale dodnes súd nevytýčil ani jedno pojednávanie. Volodymyr J. mal na Slovensku vyše desať rokov organizovať krádeže áut a preverovali ho v súvislosti s obchodovaním so zbraňami. V roku 1998 nastali vo Volodymyrovej skupine nezhody kvôli prerozdeľovaniu peňazí. Podľa obžaloby preto Volodymyr J. naplánoval vraždu štyroch členov svojho gangu. Na Záhorí sa napokon našli pozostatky štyroch mŕtvych ľudí.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
03. máj 2024 19:05