StoryEditor

Mikloš o Pellegrinim: Fico si nemohol vybrať lepšie

15.03.2018, 12:19
Autor:
redredTASRTASR
Exministra financií správanie Bélu Bugára v súčasnej politickej situácii nezaskočilo.

Premiér Robert Fico sa v súčasnej politickej situácii zachoval ako zbabelec a ukázal svoju trúfalosť. Myslí si to bývalý minister financií Ivan Mikloš, ktorý kritizuje Ficove podmienky prezidentovi v rámci jeho demisie.

Mikloš pre TASR povedal, že Fico má síce v tomto formálnu pravdu, keďže má stále za sebou väčšinu v parlamente, no v situácii, v ktorej sa Slovensko nachádza, mu to príde nevhodné.

Správanie Bugára ho nezaskočilo
Exminister financií tvrdí, že vníma fakt, že prezident Andrej Kiska požadoval ako jednu z možností rozsiahlu rekonštrukciu vlády. "A odchod Fica a Kaliňáka ňou formálne je, no je ňou aj v skutočnosti vo svetle všetkého, čo v posledných dňoch a týždňoch vyšlo najavo, aj vtedy, ak ich nahradí niekto zo Smeru-SD? Kto je tomu dnes ochotný veriť?" pýta sa Mikloš.

Je zvedavý, ako sa k tejto veci postaví verejnosť, keďže je podľa neho zjavné, "že to Fico s Kaliňákom chcú vyriešiť tak, že vo všetkom, čo doteraz robili, chcú pokračovať, akurát pekne potichu a z úzadia".

Mikloša správanie Bélu Bugára v súčasnej politickej situácii nezaskočilo. "Žiaľ, Bugár ma neprekvapil," uviedol. Odchod Lucie Žitňanskej (Most-Híd) z ministerstva spravodlivosti vníma ako fakt, že "Bugár zrejme prekvapil ju". "A nie, neplánujem sa vrátiť do politiky," dodal Mikloš. Ten je v súčasnosti poradcom ukrajinského premiéra.

Mikloš o Pellegrinim: Fico si nemohol vybrať lepšie
V statuse na Facebooku dnes Mikloš napísal, že Petra Pellegriniho, o ktorom sa hovorí ako o novom premiérovi, zaregistroval prvýkrát ako mladého poslanca Smeru počas prvej vlády Roberta Fica v rokoch 2006 až 2010.

"Zaujal ma, avšak len kvôli tomu, že takmer vždy keď potrebovalo biznis krídlo Smeru v parlamente presadiť nejaký nápad, ako niečo urvať z verejných zdrojov," napísal Mikloš. Podľa exministra financií to mali robiť cez návrh zákona alebo pozmeňovacím návrhom, ktorý predkladal práve Pellegrini.

Čo bolo nenápadnejšie ako cez vládny návrh, tvrdí Mikloš, lebo ten prechádza širokým verejným pripomienkovým konaním.

"Takže teraz, keď čítam, že by mal byť novým premiérom (Pellegrini, pozn. red.), tak sa mi zdá, že Fico si nemohol vybrať lepšie. Teda z hľadiska toho, o čo ide jemu a Kaliňákovi," napísal s iróniou Mikloš.

Facebook

01 - Modified: 2024-04-19 15:30:00 - Feat.: - Title: Hviezdny zámer Šimkovičovej: Bude z dupnutia Hlasu nakoniec len vírenie prachu? 02 - Modified: 2024-04-17 08:43:16 - Feat.: - Title: Odchádzajú prokurátori, ktorí dozorovali prípad vraždy Jána Kuciaka 03 - Modified: 2024-04-17 15:30:00 - Feat.: - Title: Zlá atmosféra a koniec prokurátorov: Trauma sa predlžuje 04 - Modified: 2024-04-16 07:53:30 - Feat.: - Title: Prieskum: Najdôveryhodnejším politikom je Pellegrini, porazil aj Čaputovú. Najmenej ľudí verí Matovičovi 05 - Modified: 2024-04-16 07:55:57 - Feat.: - Title: Sledujeme nebývalý jav. Fico navodzuje romantický príbeh o troch prútoch (komentár)
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 04:16