StoryEditor

Nič sa nemení, vyhlásil Matovič. Koalícia sa podľa neho vysmiala ľuďom

15.03.2018, 15:20
Robert Fico má podľa šéfa OĽaNO neuveriteľný strach.

Hnutie OĽaNO by bolo rado, keby súčasná politická situácia neodradila ľudí od ďalších zhromaždení, ktoré sa uskutočnia naprieč celým Slovenskom i v zahraničí už tento piatok (16.3.). Líder hnutia OĽaNO Igor Matovič verí, že táto situácia ľudí nezlomí a prídu do ulíc v ešte hojnejšom počte. Uviedol to počas štvrtkového brífingu v Bratislave. 

V skutočnosti sa nič nemení, zhodnotil súčasnú situáciu šéf OĽaNO Igor Matovič. "Fico s Kaliňákom si len dosadia bábky, ktoré budú ovládať," povedal Matovič a poukázal na tlačovú konferenciu v prezidentskom paláci, kde sa vyjadril iba Robert Fico a Peter Pellegrini neprehovoril.

"Robert Fico má neuveriteľný strach," vyhlásil Matovič. Ak by ho nemal, neprekážali by mu podľa neho predčasné voľby. Fico sa podľa neho obáva, že by proti nemu začala spravodlivosť konať.

Danko, Fico a Bugár podľa Matoviča ponížili a oklamali každého čestného človeka, ktorý túži po očistení slovenskej politiky od korupcie. "Bol by som rád, aby to čo spáchali, ľudí neodradilo od protestov," dodal.

"Pre skorumpované strany Smer, SNS a Most-Híd je jediná motivácia vstupu do politiky a zostavenia vlády získať moc nad eurofondami," vyhlásil Matovič.

Matovič tvrdí, že politika je špinavá práca, tam, kde ju nerobia čestní ľudia. Tvrdí, že sa ho ľudia pýtajú, prečo Béla Bugár už druhýkrát zradil.

"Dnešný deň je míľnikom, ktorý sme dosiahli. Zbavili sme sa tretej hlavy skorumpovanej chobotnice," povedal Matovič o demisii Roberta Fica. Ďalšími dvoma hlavami pomenoval Vladimíra Mečiara a Jána Slotu.

"Nebyť ľudí na námestiach, Robert Fico (Smer-SD) by zo svojej funkcie nikdy neodišiel. Oplatí sa bojovať. To, že podal demisiu, je zásluhou ľudí z ulice," povedal poslanec NR SR Gábor Grendel (OĽaNO). 

"Boli by sme radi, keby to ľudí neodradilo od protestov. My ako opozícia máme obmedzené možnosti. Jediní, ktorých sa títo ľudia boja, sú pokojne demonštrujúci ľudia na uliciach," uviedol Matovič. Podľa neho nemôže byť slušná časť Slovenska ticho. 

Remišová zároveň doplnila, že hnutie OĽaNO chce naďalej vyšetriť vraždu investigatívneho novinára Jána Kuciaka. "Na to však potrebujeme vymeniť policajného prezidenta Tibora Gašpara," poznamenala. 

Podľa Matoviča Béla Bugár (Most-Híd) svojim rozhodnutím zradil množstvo ľudí. "Situáciu vyriešil vo svoj prospech a v obrovský neprospech svojich voličov, ale aj celého Slovenska," uzavrel Matovič.

01 - Modified: 2024-04-25 14:54:21 - Feat.: - Title: Potraviny na Slovensku sú drahšie ako v Poľsku o 39 percent. Fico sľuby nesplnil, tvrdí Matovič 02 - Modified: 2024-04-20 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Taraba sa zahral na Fica. Šimečka vyzýva premiéra ohľadne eurofondov 03 - Modified: 2024-04-17 08:43:16 - Feat.: - Title: Odchádzajú prokurátori, ktorí dozorovali prípad vraždy Jána Kuciaka 04 - Modified: 2024-04-17 15:30:00 - Feat.: - Title: Zlá atmosféra a koniec prokurátorov: Trauma sa predlžuje 05 - Modified: 2024-04-11 14:04:03 - Feat.: - Title: Matovič chce odvolávať ministerku Dolinkovú: Za pol roka urobila všetko v prospech Haščáka a Penty
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 10:19