Polícia Slovenskej republikyTASR
StoryEditor

Prokuratúra navrhla väzbu pre brata talianskeho podnikateľa Antonina Vadalu Sebastiana

16.03.2018, 10:56
Autor:
TASRTASRredred
V prípade dokázania viny hrozí obvinenému až trojročný trest odňatia slobody.

Dozorujúci prokurátor podal návrh na vzatie Sebastiana Vadalu z Trebišova, ktorého vo štvrtok (15.3.) zadržala polícia, do väzby. Obvinený je z prečinu nebezpečného vyhrážania a pokračovací prečin výtržníctva. TASR to potvrdil hovorca košickej krajskej prokuratúry Milan Filičko.

O zadržaní Sebastiana Vadalu (1972), brata Antonina, informovala televízia JOJ na svojom webe. Televízia zároveň tvrdí, že by Sebastianov prípad nemal súvisieť s podozreniami okolo jeho brata. Má ísť o skutok v minulosti klasifikovaný ako priestupok. Konkrétne o roztržku pri taxíku. 

"Dozorujúci prokurátor odôvodnil dôvody väzby obavou, že by obvinený mohol ujsť alebo sa skrývať, pôsobiť na svedkov, a tiež obavou, že bude pokračovať v trestnej činnosti," uviedol Filičko. O návrhu na vzatie do väzby bude rozhodovať Okresný súd v Trebišove do 48 hodín od podania návrhu.

Trestné stíhanie v danej veci bolo podľa Filička začaté 14. marca. O deň neskôr vyšetrovateľ vzniesol obvinenie. "Podľa uznesenia o vznesení obvinenia mal obvinený Sebastiano V. v dňoch 13. a 14. 9. 2017 fyzický napadnúť poškodeného Martina L. tak, že v jednom prípade ho škrtil a vyhrážal sa mu zabitím a v druhom prípade poškodeného viackrát udrel päsťou do tváre s tým, aby dal pokoj jeho frajerke. Obvinený podal proti uzneseniu o vznesení obvinenia sťažnosť. Túto sťažnosť prokurátor zamietol ako nedôvodnú," uviedol hovorca košickej krajskej prokuratúry.

V prípade dokázania viny hrozí obvinenému až trojročný trest odňatia slobody.

Vo štvrtok sudca košického krajského súdu rozhodol o vzatí talianskeho podnikateľa Antonina Vadalu do predbežnej väzby. Antonino Vadala je v Taliansku trestne stíhaný za drogovú činnosť a súd v Benátkach na neho vydal európsky zatýkací rozkaz.

Antonina Vadalu zadržala polícia v tejto súvislosti v utorok v skorých ranných hodinách v Michalovciach. Zadržaný bol už aj predtým, a to pár dní po vražde investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Približne po jednom dni ho vtedy polícia z cely predbežného zaistenia prepustila na slobodu.

O tomto talianskom podnikateľovi, ktorý sa usadil na východe Slovenska, písal okrem iných pred svojou smrťou novinár Ján Kuciak.

01 - Modified: 2024-04-17 14:28:48 - Feat.: - Title: Polícia upozorňuje na nárast podvodov na internete 02 - Modified: 2024-04-16 08:20:52 - Feat.: - Title: FOTO Deti bili reťazou a zamykali v izbách: Zatiaľ čo hladovali, rodičia sa im smiali. Slovenskom otriasol brutálny prípad 03 - Modified: 2024-04-15 16:11:47 - Feat.: - Title: Na území Žilinského kraja zistili 22 vodičov pod vplyvom alkoholu 04 - Modified: 2024-04-15 12:51:07 - Feat.: - Title: VIDEO Opitý Slovák sa preháňal po Brne na bicykli. Rovnováhu mu pomáhali udržať dva krígle v rukách, s policajtmi žartoval 05 - Modified: 2024-04-13 16:47:49 - Feat.: - Title: Kazašská polícia zadržala Rusa obvineného z verbovania Tadžikov do ozbrojených konfliktov
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 00:29