TASR/Pavol Zachar
StoryEditor

Už je to oficiálne. Smer má nového generálneho manažéra

09.04.2018, 14:48
Viktor Stromček do polovice marca zastával funkciu štátneho tajomníka na ministerstve dopravy

Smer má definitívne nového generálneho manažéra. Oficiálne sa ním stal Viktor Stromček, o ktorom sa už dlhšie hovorilo ako o jedinom kandidátovi na túto funkciu. Pre HN to potvrdil samotný Stromček. „Áno, bol som vymenovaný za nového generálneho manažéra,“ skonštatoval. Vo funkcii tak nahradil svojho dlhoročného predchodcu Jána Richtera, ktorý zostal pôsobiť ako minister práce aj vo vláde Petra Pellegriniho.

Stromček do polovice marca zastával funkciu štátneho tajomníka na ministerstve dopravy a zároveň pôsobil ako splnomocnenec vlády pre realizáciu strategických projektov. Staral sa o veľké investície ako napríklad automobilka Jaguar Land Rover.

O výmene na pozícii generálneho manažéra sa začalo otvorene hovoriť už začiatkom tohto roka. Portál Aktuality.sk vtedy priniesol informáciu, že Richtera by mal vo funkcii vystriedať poslanec Smeru Marián Kéry, ktorý rovnako ako minister práce pochádza zo Zlatých Moraviec. To sa však napokon nestalo.

Jedným z dôvodov zmeny na pozícii generálneho manažéra boli aj minuloročné voľby do samosprávnych krajov, po ktorých Smeru zostali len dvaja župani. O štyroch ďalších prišli.

Richter pár dní po voľbách pripustil, že môže skončiť buď vo funkcii ministra, alebo na stoličke generálneho manažéra. Po regionálnych voľbách odstúpil z funkcie podpredsedu Smeru Marek Maďarič, ktorý zároveň vyzýval na veľké personálne zmeny. Smer odvtedy odvolal Renátu Zmajkovičovú z funkcie trnavskej krajskej predsedníčky a krajského šéfa Smeru v Prešove Stanislava Kubánka.

Generálneho manažéra podľa stanov Smeru menuje a odvoláva predseda strany, čiže Stromčeka si vybral priamo Robert Fico. Generálny manažér má okrem iného na starosti napríklad komunikáciu s regionálnymi štruktúrami strany.

01 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Hovoria im vlci. Aká je agenda mladých smerákov v parlamente? Glücka zaujímajú regióny, Mažgúta kultúra 02 - Modified: 2024-04-10 09:50:25 - Feat.: - Title: Dolinková avizuje intenzívne rokovania o ďalšom dofinancovaní zdravotníctva 03 - Modified: 2024-04-08 14:35:16 - Feat.: - Title: Zistenie HN: Chystá sa politické zemetrasenie? SNS chce otvoriť koaličnú zmluvu, žiada posty Hlasu 04 - Modified: 2024-04-08 06:57:08 - Feat.: - Title: Aliancia v parlamente výrazné mení pomer síl, Ficova vláda by s ňou mala ústavnú väčšinu (najnovší prieskum) 05 - Modified: 2024-04-07 00:06:27 - Feat.: - Title: Hlas čaká veľký snem pred inauguráciou. Strana sa nestratí niekde v Smere, tvrdí Šutaj Eštok
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 11:42