Dalo by sa o nej hovoriť ako o jednej z najväčších káuz vlády Ivety Radičovej, ktorá bola pri moci medzi rokmi 2010 až 2012. Škandál sa týkal ministerstva obrany, ktorému vtedy šéfoval nominant SaS Ľubomír Galko. Prípad sa dostal na verejnosť v roku 2011. Dôvodom odpočúvania bolo podozrenie, že z ministerstva niekto vynáša informácie do médií, hlavne do denníka Pravda. V rámci odpočúvania sa na verejnosti objavil prepis rozhovoru medzi Robertom Kaliňákom a redaktorkou denníka Pravda, ktorú minister oslovoval Bejby. Radičová Galka odvolala z funkcie a do pádu vlády viedla ministerstvo sama. Policajti následne rozbehli vyšetrovanie. Odpočúvania mal nasadzovať vtedajší šéf vojenského obranného spravodajstva Pavel Brychta. Prokurátor napokon v januári minulého roka celé stíhanie zastavil.MAFRA/Peter Mayer
StoryEditor

Galko: Za útekom Okoličányho môžu byť podplatení policajti. Kto za to bude pykať?

12.04.2018, 14:24
Autor:
chocho
Ak sa táto informácia potvrdí, pôjde podľa Ľubomíra Galka o "ďalšie hrubé zlyhanie polície."

"Pýtame sa, či existuje v policajnom zbore nejaký funkcionár, ktorý za toto zlyhanie odstúpi z funkcie." Takto reaguje na informáciu, že na doživotie odsúdený bývalý mafiánsky bos Róbert Okoličány ušiel do zahraničia podpredseda najsilnejšej opozičnej strany SaS Ľubomír Galko.

Ak sa táto informácia potvrdí, pôjde podľa Galka o "ďalšie hrubé zlyhanie polície." Zároveň vyjadril podozrenie, že za útekom bývalého šéfa východoslovenskej mafie, ktorý bol sledovaný políciou, je podplatenie policajtov.

"Pýtame sa, či existuje v policajnom zbore nejaký funkcionár, ktorý za toto zlyhanie odstúpi z funkcie. Útek Okoličányho je ďalšou silnou indíciou, že organizovaným zločinom je prerastený celý štát a osobitne polícia," uzavrel Galko.

O úteku Okoličányho, ktorého včera odsúdil Najvyšší súd na doživotný trest, informoval ako prvý Denník N na svojom webe

Okoličány bol už niekoľko rokov na slobode a včera sa ešte nachádzal na východnom Slovensku. Jeho gang je pritom označovaný za jeden z najnebezpečnejších v histórii Slovenska.

Okrem iného bol obvinený, že zastrelil v roku 2001 jedného muža a dal príkaz aj k ďalším dvom vraždám. Najznámejší z týchto zločinov je likvidácia iného údajného popredného člena košického podsvetia Jozefa Eštoka v roku 2005; pri streľbe v Košiciach vtedy zahynul aj vodič auta, ktorý miestom náhodne prechádzal.

01 - Modified: 2024-04-19 10:39:49 - Feat.: - Title: SaS chce odvolávať Huliaka z postu predsedu výboru. Dôvodom je cigareta v parlamente 02 - Modified: 2024-04-18 14:18:55 - Feat.: - Title: Gröhling: Zákon k situácii s medveďmi je nebezpečný, rieši aj vlky a rysy 03 - Modified: 2024-04-18 12:34:23 - Feat.: - Title: SaS chce zvolať hospodársky výbor pre údajnú nečinnosť Sakovej. Je to kampaň pred voľbami, reaguje rezort 04 - Modified: 2024-04-17 14:48:17 - Feat.: - Title: Zákon o strategických investíciách zbaví vinníkov zodpovednosti, tvrdí SaS 05 - Modified: 2024-04-16 13:32:21 - Feat.: - Title: Poslanec SaS kritizuje, že rezort zahraničia riadi Fico a nie Blanár: Zaujíma ho len právo veta krajín EÚ
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 02:04