StoryEditor

Kukan chce prednášať a písať

12.07.2006, 00:00
Autor:
SITASITA
Bývalý šéf diplomacie Eduard Kukan sa chystá odovzdávať svoje dlhoročné skúsenosti mladej generácii. Okrem poslancovania chce prednášať na vysokej škole a písať. "Zrejme pôjdem učiť na vysokú školu prednášať medzinárodné vzťahy a budem písať," povedal po odchode z osemročného pôsobenia na čele ministerstva zahraničných vecí.

Bývalý šéf slovenskej diplomacie Eduard Kukan sa chystá odovzdávať skúsenosti mladej generácii. Okrem poslancovania chce prednášať na vysokej škole a písať. "Zrejme pôjdem na vysokú školu prednášať medzinárodné vzťahy a budem písať," povedal po odchode z osemročného pôsobenia na čele ministerstva zahraničných vecí. Popri týchto aktivitách sa však chce starostlivo pripravovať na zasadnutia parlamentu -- je totiž členom zahraničného výboru. "Budem podporovať to, aby sme boli inteligentnou opozíciou, nie primitívnou, nie za každú cenu a priori vystupovať proti niečomu, ale veľmi pokojne, veľmi rozvážne a keď už, tak poriadne."
Kukan neočakáva zásadnú zmenu v slovenskej zahraničnej politike po nástupe novej vlády. "V zahraničnej politike zrejme budú nejaké drobné rozdiely, ale zásadný obrat v línii nepredpokladám." Tým nie je podľa neho ani plánované stiahnutie našich vojakov z Iraku. Zopakoval však námietky voči výrokom predsedu SNS Jána Slotu o šaškovaní našich vojakov v irackej misii. "Urobili to viaceré vlády v západnej Európe, na čele ktorých sú sociálni demokrati, ale nikde to nebolo sprevádzané rôznymi arogantnými a vulgárnymi výrazmi, ktoré dehonestujú činnosť týchto vojakov."

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
06. október 2024 10:28