Podnikateľ Ivan Kmotrík starší so svojím synomTASR/P. Neubauer
StoryEditor

Kmotrík mladší má ďalší problém. S fanúšikmi sa radoval so vztýčenou pravicou

04.05.2018, 09:21
Autor:
redred
Po tom, ako ho pred pár týždňami zdržala polícia kvôli incidentu s SBS-károm, ktorého mal fyzicky napadnuť, teraz čelí podozreniu z porušenia Trestného zákona.

Viceprezident futbalového Slovana Ivan Kmotrík mladší má na krku ďalší problém.

Po tom, ako ho pred pár týždňami zdržala polícia kvôli incidentu s SBS-károm, ktorého mal fyzicky napadnúť, teraz čelí podozreniu z porušenia Trestného zákona. Informáciu priniesol portál sport.aktuality.sk.

​Po finále Slovenského pohára, v ktorom jeho tím Slovan Bratislava zvíťazil nad Ružomberkom 3:1, gestikuloval so vztýčenou pravicou smerom k tribúne.

Okrem toho bol Kmotrík zachytený na kamere, ako prišiel do rozhodcovskej kabíny, kam má zakázané ako funkcionár vstúpiť.

Počas prvého polčasu sme mali indície, že v našom sektore rastie napätie medzi fanúšikmi a bezpečnostnou službou a že môže prísť k problému. Ako zástupca klubu som mal akreditáciu, ktorá mi umožňovala aj vstup na ihrisko, no samozrejme, bez povolenia rozhodcov som naň nemohol vstúpiť počas hry. Preto som bol hlavného rozhodcu požiadať o to, aby mi v prípade, že v našom sektore nastane problém, umožnil vstup na ihrisko a k fanúšikom. Informoval som ho, že v prípade prerušenia zápasu, čo sa bohužiaľ skutočne udialo, urobím všetko pre to, aby som fanúšikov upokojil. Rozhodcom som podal túto informáciu, oni mi odsúhlasili, že v prípade prerušenia zápasu môžem vstúpiť na hraciu plochu a upokojiť fanúšikov. Následne som kabínu opustil a odišiel som na hraciu plochu, kde som nášmu ženskému družstvu pogratuloval k zisku Slovenského pohára,“ povedal viceprezident klubu Ivan Kmotrík ml.

V súvislosti so vztýčenou pravicou Slovan v stanovisku uviedol, že odmieta akúkoľvek spojitosť s prejavmi rasovej nenávisti či intolerancie.

"Zábery na videu považujeme za nešťastné a vytrhnuté z kontextu. Po zápase a zisku trofeje sa viceprezident klubu veľmi radoval a vôbec mu nenapadlo, že jeho gesto môže byť pochopené inak ako obyčajný pozdrav. V kádri Slovana Bratislava aktuálne pôsobia hráči dvanástich rôznych národností. Počas éry Ivana Kmotríka ml. prišlo do klubu viacero hráčov tmavej pleti. Všetci sa stretli s maximálne otvoreným prístupom zo strany vedenia klubu a špeciálne viceprezidenta Ivana Kmotríka ml.," píše sa v stanovisku klubu.

01 - Modified: 2024-04-27 08:51:46 - Feat.: - Title: Liverpool sa dohodol s trénerom Slotom, na lavičke nahradí Kloppa 02 - Modified: 2024-04-16 16:51:58 - Feat.: - Title: Slovan hľadá novú jednotku. Belasí potrebujú brankára aspoň na tri sezóny. Borjana však fanúšikovia „žrali“ 03 - Modified: 2024-04-15 18:50:05 - Feat.: - Title: Expert na Bundesligu pre HN: Leverkusen trafil pri posilách jackpot. Kľúčom k titulu bol aj kouč či mentalita 04 - Modified: 2024-04-13 16:27:25 - Feat.: - Title: Slovan Bratislava získal rekordný štrnásty titul majstra Slovenska 05 - Modified: 2024-04-13 13:47:12 - Feat.: - Title: Slovenský brankár Dúbravka s piatym čistým kontom, Newcastle nedal šancu Tottenhamu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
28. apríl 2024 16:08