StoryEditor

Fico reaguje na Kisku: Nečudujem sa, že nebude kandidovať, niečo nekalé skrýva

15.05.2018, 17:04
Autor:
TASRTASRlmlm
Bývalý premiér vyhlásil, že sa nečuduje rozhodnutiu Andreja Kisku nekandidovať v prezidentských voľbách.

Šéf Smeru Robert Fico v reakcii na rozhodnutie Andreja Kisku vyhlásil, že sa nečuduje tomu, že už nebude kandidovať v ďalších prezidentských voľbách.

Fico v stanovisku, ktoré poslalo tlačové oddelenie Smeru tvrdí, že podľa poslancov parlamentného výboru pre nezlučiteľnosť funkcií ho totiž správa Finančnej správy SR, týkajúca sa daňových operácií jeho firmy KTAG, absolútne morálne diskvalifikuje.

​„Tým, že prezident odmieta dať súhlas na zverejnenie tejto správy, len potvrdzuje, že niečo nekalé skrýva. Chcem len pripomenúť verejnosti, že médiá v minulosti priniesli informácie o nezákonnom financovaní prezidentskej kampane Andreja Kisku, ako aj daňových podvodoch jeho firmy KTAG," dodáva sa v stanovisku Fica.

Poslanci Smeru-SD po rokovaní výboru uviedli, že prezident Kiska niekoľkonásobne prekročil náklady na prezidentskú kampaň. Odvolávali sa na informácie z materiálov finančnej správy. Opozícia tvrdenie Smeru-SD spochybňuje.

Podľa nej z dokumentov niekoľkonásobné prekročenie limitu nevyplýva. Pripomína, že výbor nemá riešiť finančné limity na kampaň, ale dodržiavanie ústavného zákona o konflikte záujmov.

Kiska v utorok oznámil, že v budúcoročných prezidentských voľbách nebude kandidovať. Svoje rozhodnutie opiera o viaceré okolnosti. Ako vyplýva z jeho vyjadrení, z politiky sa úplne stiahnuť neplánuje.

Politický zápas, ktorý začal svojím vstupom do politiky, nepovažuje za skončený. Chce premýšľať, ako najlepšie využiť autoritu a dôveru veľkej časti verejnosti. Chce prispieť k začiatku novej politickej éry na Slovensku. Prezidentské voľby budú na jar 2019.

01 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Hovoria im vlci. Aká je agenda mladých smerákov v parlamente? Glücka zaujímajú regióny, Mažgúta kultúra 02 - Modified: 2024-04-13 15:44:19 - Feat.: - Title: "Fico tomu nerozumie." SaS je skeptická voči vyjadreniam premiéra o znižovaní počtu štátnych úradníkov 03 - Modified: 2024-04-13 12:45:43 - Feat.: - Title: Slovensko odmieta Migračný pakt Európskej únie, tvrdí Fico. Hrozbu pokuty nepovažuje za demokratickú 04 - Modified: 2024-04-13 12:20:01 - Feat.: - Title: Fico chce naštartovať slovenskú ekonomiku. Zdrojom konsolidácie je aj prezamestnanosť v štátnej správe, tvrdí 05 - Modified: 2024-04-13 11:28:35 - Feat.: - Title: Nezdieľame názor Fica o poste šéfa Národnej rady, platí koaličná zmluva, znie z Hlasu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 15:04