Podpredsedníčka vlády SR a ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Gabriela Matečná.TASR
StoryEditor

Matečná reagovala na protest farmárov: Vedia vôbec, že veľká časť z výzvy je už splnená?

19.06.2018, 15:22
Autor:
TASRTASR
Ministerka pôdohospodárstva upozornila, že Patrik Magdoško, zastupujúci Iniciatívu poľnohospodárov, bol neúspešným kandidátom strany Sieť vo voľbách do Národnej rady SR.

Vedia farmári protestujúci na traktoroch, že veľká časť požiadaviek z tzv. Košickej výzvy je už splnená? Spýtala sa vicepremiérka a šéfka Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR Gabriela Matečná (SNS) v reakcii na protestnú jazdu farmárov z východu SR do Bratislavy.

"My sme otvorení dialógu, ale do dnešného dňa sme od týchto farmárov nedostali žiadnu požiadavku na stretnutie," podčiarkla.

​Upozornila, že Patrik Magdoško, zastupujúci Iniciatívu poľnohospodárov, bol neúspešným kandidátom strany Sieť vo voľbách do Národnej rady SR. Protestujúci farmári by sa ho podľa nej mali opýtať, či sa nestali rukojemníkmi v jeho politickej kampani.

"Niektoré body z Košickej výzvy však nepatria do gescie MPRV SR, ale do pôsobnosti Ministerstva vnútra SR, respektíve Generálnej prokuratúry SR," dodala.

"Uplynulo 100 dní od prevalenia kauzy, takže pociťujeme, že sa zatiaľ nič podstatné neudialo, nejaké zmeny v pôdohospodárstve, takže ideme do Bratislavy na dialóg," uviedol Patrik Magdoško zastupujúci Iniciatívu poľnohospodárov, ktorá zastrešuje malých a stredných farmárov z celého Slovenska, s tým, že doteraz k nemu nedošlo.

Takúto formu protestu zvolili preto, že už inú možnosť nevidia. "Musia vidieť, že už je to ozaj existenčný problém farmárov a poľnohospodárov. Teraz je to problém reformy poľnohospodárstva. My nejdeme kvôli sebe, ale kvôli všetkým," zdôraznil. Na otázku či sú tam vítaní, odpovedal, že uvidia. Ľudia však podľa neho túto iniciatívu vnímajú pozitívne, podporujú ich v tom.

01 - Modified: 2024-04-26 13:46:39 - Feat.: - Title: Novela zákona by farmárom mohla pomôcť s likvidáciou nežiadúcej vegetácie 02 - Modified: 2024-04-26 07:31:46 - Feat.: - Title: Poslanci začali piatkové rokovanie debatou o finančnej výpomoci farmárom. Štát im pomôže, kým dostanú dotácie 03 - Modified: 2024-04-25 16:11:57 - Feat.: - Title: Rezort financií podrží farmárov, kým dostanú dotácie. Má im poskytnúť finančnú výpomoc 04 - Modified: 2024-04-24 16:47:31 - Feat.: - Title: Prichádzajú zmeny pre farmárov. Europarlament schválil revíziu spoločnej európskej poľnohospodárskej politiky 05 - Modified: 2024-04-26 15:41:30 - Feat.: - Title: Farmárom majú s problémami pomôcť bezúročné pôžičky od štátnej banky
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 19:24