Béla BugárTASR/M. Baumann
StoryEditor

Bugár: Ak sa potvrdia podozrenia, v takej koalícii nemám čo hľadať

06.08.2018, 17:25
Autor:
pebpebTASRTASR
Andrej Danko v reakcii na slová svojho koaličného partnera krotí vášne.

V prípade, že sa potvrdia nové podozrenia v kauze uneseného vietnamského občana, súčasná koalícia sa zrejme rozpadne.

"Ak by sa potvrdili podozrenia, v takej koalícii nemám čo hľadať," povedal pre rádio Patria a denník SME predseda Mosta-Híd Béla Bugár. 

Bugár však dodal, že ak by vyšetrovanie medializované informácie nepotvrdilo, bude žiadať od tých, čo ich šírili ospravedlnenie za to, že škodili záujmom Slovenska.

Danko krotí emócie

"Budem apelovať na to, aby aj moji koaliční partneri nepredbiehali vo vyjadreniach z hľadiska stability koalície," povedal Danko na margo vyjadrenia Bélu Bugára.

Ten sa zúčastnil na spoločnom stretnutí troch najvyšších ústavných činiteľov s generálnym prokurátorom Jaromírom Čižnárom. 

Premiér Peter Pellegrini dnes deklaroval, že ministerka vnútra Denisa Saková zbaví mlčanlivosti všetkých policajtov, všetkých ľudí, ktorí môžu niečo vedieť o podozreniach o únose vietnamského podnikateľa slovenským vládnym špeciálom.

Čižnár vystúpil voči Kiskovi

​Prezident Andrej Kiska po stretnutí s Pellegrinim uviedol, že ministerka vnútra Denisa Saková stratila jeho dôveru.

"Ľudia na Slovensku si zaslúžia jasné a poctivé odpovede. Nie návrat do mečiarizmu, keď štátne orgány unášali občanov a potom zločin kryli," uviedla hlava štátu pred stretnutím najvyšších ústavných činiteľov s generálnym prokurátorom.

Čižnár neskôr prezidentove vyjadrenia kritizoval a zo stretnutia odišiel skôr, ako plánoval. "Vyprosím si urážky o nečinnosti, tie boli dnes naposledy. Preto dopadlo stretnutie tak, ako dopadlo," povedal Čižnár. 

Opis únosu vietnamského podnikateľa z Bratislavy za pomoci slovenskej polície a použitia vládneho špeciálu vo štvrtok zverejnil Denník N.

Rezort vnútra ho označil za úplný nezmysel s tým, že obsahuje samé výmysly a klamstvá a ide o čisté sci-fi jeho autora. Už predtým nemecké médiá priniesli informáciu, že tamojší vyšetrovatelia nepochybujú o tom, že pri únose bol použitý slovenský vládny špeciál.

01 - Modified: 2024-04-08 10:15:03 - Feat.: - Title: Danko je pripravený rokovať o zmenách v koalícii. Politická mapa sa zásadne mení, hovorí šéf SNS 02 - Modified: 2024-04-05 21:04:57 - Feat.: - Title: NAKA pokročila v kauze únosu Vietnamca: Obvinila osem ľudí, je medzi nimi aj Ficov bývalý poradca 03 - Modified: 2024-04-05 13:11:22 - Feat.: - Title: Keď má prezident slabé právomoci, tak prečo je toľko napätia okolo jeho voľby? (komentár) 04 - Modified: 2024-03-12 14:47:47 - Feat.: - Title: Korčok sa pustil do koalície kvôli zmenám v RTVS: Idú až za hranu. Veľmi dobre vedia, že prekračujú hranice 05 - Modified: 2024-03-08 11:32:53 - Feat.: - Title: Vládna koalícia zásadne zlyháva v oblasti rovnosti a rešpektu k ženám, tvrdí PS
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 09:50