elektrina, elektrické vedeniePavol Funtál
StoryEditor

Bratislavu zasiahol veľký výpadok prúdu, dôvodom má byť tragická smrť elektrikára

10.08.2018, 12:45
Autor:
TASRTASRredred
Výpadok zasiahol aj bratislavskú mestskú hromadnú dopravu.

Výpadok elektrického prúdu zasiahol v piatok na obed viaceré mestské časti v Bratislave. Ľudia hlásili výpadok z Podunajských Biskupíc, Vrakune aj z Ružinova. Informuje o tom denník Sme na svojom webe. Príčiny zatiaľ nie sú známe

Bez prúdu malo ostať napríklad nákupné centrum Avion či ružinovské obchodné centrum Retro.

Problémy mala aj MHD

Výpadok zasiahol aj bratislavskú mestskú hromadnú dopravu (MHD) vo východnej časti mesta. Dočasné zastavenie premávky sa týkalo niektorých liniek električiek a trolejbusov. V súčasnosti sa však postupne ich premávka opäť obnovuje.

"Od 12.12 h sa postupne obnovuje premávka električiek a trolejbusov. Do premávky sa nasadzujú podľa platného grafikonu," uviedla hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava (DPB) Adriana Volfová.

Električková doprava nepremávala na Ružinovskej a Vajnorskej radiále, od križovatky s Tomášikovou ulicou smerom na Zlaté Piesky. Dopravný podnik však pre cestujúcich zabezpečil náhradnú autobusovú dopravu.

Trolejbusová doprava nepremávala od centra mesta smerom na Dolné Hony, dispečing sa aj tu snažil zabezpečiť náhradnú dopravu.

Výpadok postihol takmer 50-tisíc odberných miest

Za výpadkom je porucha transformátorov Ostredky, ktorá postihla takmer 50-tisíc odberných miest. Uviedla to Michaela Dobošová, hovorkyňa spoločnosti Západoslovenská energetika, a.s., (ZSE).

"Dnes o 11.30 hod prišlo k výpadku oboch transformátorov elektrickej stanice Ostredky, z ktorej je zásobovaná elektrickou energiou veľká časť bratislavských mestských častí Ružinov, Podunajské Biskupice a Vrakuňa. Celkovo bolo postihnutých 47 800 odberných miest," priblížila.

"Po nasadení všetkých dostupných kapacít a zdrojov bolo 80 percent zákazníkov znovupripojených už do dvoch hodín. Celkové obnovenie dodávky sme zabezpečili do troch hodín," dodala hovorkyňa ZSE.

Podľa informácií webu televízie Markíza tvnoviny.sk mala výpadok prúdu spôsobiť oprava trafostanice, pri ktorej prúd usmrtil elektrikára. Nepomohlo ani takmer dvojhodinové oživovanie záchranarmi.

01 - Modified: 2024-04-03 19:33:37 - Feat.: - Title: WhatsApp má celosvetový výpadok, správy zostávajú nedoručené 02 - Modified: 2024-03-06 10:04:34 - Feat.: - Title: Celosvetový výpadok Facebooku spôsobil chaos, paniku ale aj obrovské straty pre Metu. Meme stránky však mali raj 03 - Modified: 2024-03-05 17:04:55 - Feat.: - Title: Facebook, Messenger a Instagram zasiahol globálny výpadok, vrátane Slovenska. Služby začínajú opäť fungovať 04 - Modified: 2024-01-22 14:30:39 - Feat.: - Title: Najdlhší výpadok od začiatku vojny. V Pásme Gazy obnovili telekomunikačné služby prerušené pred vyše týždňom 05 - Modified: 2023-06-13 07:19:13 - Feat.: - Title: Slovensku chýba 15-tisíc zdravotných sestier a bude horšie. Dôsledky budú nedozerné, varuje pre HN expert
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 20:06