Milan MazurekTASR
StoryEditor

Mazurek chcel v Snine protestovať proti asociálom. Mesto mu zhromaždenie zakázalo

14.08.2018, 00:00
Autor:
klkl
Snina vo svojom rozhodnutí upozorňuje na extrémistické pozadie ĽS NS aj trestné stíhanie jej poslanca.

Poslanec za Kotlebovu ĽS NS Milan Mazurek plánoval zorganizovať v Snine zhromaždenie. Mesto mu to však zakázalo. 

Mazurek ohlásil zvolanie zhromaždenia, ktorého cieľom malo byť ,,Poukázať na vysoký nárast kriminality neprispôsobivých občanov a žiadať zvýšenú intenzitu práce Policajného zboru v rizikových a problémových lokalitách a obcí v okrese Snina“ aj na svojom Facebooku.

Písal o asociáloch

Tu k oficiálnemu cieľu dodal aj to, že "ak sa dnes spoločne nepostavíme proti tomuto systému a neukážeme asociálom, že zákony musia platiť aj pre nich, tak budú útoky iba pokračovať a ďalšou obeťou asociálov môže byť mama či dcéra kohokoľvek z nás."

Narážal tým na minulotýždňový útok, kedy bola žena dobitá po tom, čo jej pes po vyprovokovaní zaútočil na skupinu detí. 

Mesto upozorňuje na exétrmizmus

Mesto sa však ohlásené zhromaždenie rozhodlo zakázať. Ako dôvod uviedlo, že "že skutočný účel zhromaždenia je iba zastieraním iného účelu a takéto zhromaždenie vzhľadom na skutočnosť, že v meste Snina ako aj okrese žije početnejšia skupina, voči ktorej zhromaždenie smeruje, považuje mesto Snina za vysoko rizikové."

Ako konkrétne dôvody uviedli podanie generálneho prokurátora na Najvyšší súd pre podozrenie z toho, že ĽS NS je extrémistická. Najvyšší súd tak bude rozhodovať o rozpustení strany. 

Predstavitelia mesta upozornili aj na samotného Mazureka, ktorého Špecializovaný trestný súd uznal vinným z hanobenia rasy, národa a presvedčenia. Rozhodnutie však nie je právoplatné, lebo prokurátorovi sa zdal trest nízky a tak sa odvolal. 

Ako tretí dôvod predstavitelia mesta uviedli fakt, že polícia nezaznamenáva v okrese zvýšenú kriminalitu. 

Pozrite si kompletný záznam z rozhovoru, v ktorom odzneli problémové výroky Milana Mazureka: 

01 - Modified: 2023-12-04 11:20:05 - Feat.: - Title: Za nebezpečné prenasledovanie ženy hrozí Sninčanovi trojročné väzenie 02 - Modified: 2023-08-30 13:00:00 - Feat.: - Title: VIDEO Dieťa príde k oknu, o chvíľu dostane cigarety. Mesto na východe Slovenska rieši kuriózny problém 03 - Modified: 2023-08-20 06:53:33 - Feat.: - Title: V Snine začali s rekonštrukciou chodníkov. Cena sa vyšplhala na 300-tisíc eur 04 - Modified: 2023-07-03 10:43:12 - Feat.: - Title: Republika predstavila kandidátku, do volieb ju povedie Uhrík. Mazurek je na poslednom mieste 05 - Modified: 2023-06-15 09:21:19 - Feat.: - Title: Mazurek varuje pred zločinom "nevyhostiteľných" utečencov. Nebol spáchaný žiadny trestný čin, tvrdí Šimko
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 21:28