StoryEditor

Chcú dištanc od SMK

23.10.2006, 00:00
Autor:
TASRTASR
Bratislava TASR - SNS cez víkend vyzvala všetky slovenské politické subjekty, aby sa dištancovali od spolupráce SMK dovtedy, kým jej politici jednoznačne neodsúdia snahy extrémistov spochybňujúcich Trianonskú zmluvu a Benešove dekréty. Politici SMK podľa poslanca národniarov Jaroslava Pašku vytvárajú riziko národnostných konfliktov.

SNS cez víkend vyzvala všetky slovenské politické subjekty, aby sa dištancovali od spolupráce SMK dovtedy, kým jej politici jednoznačne neodsúdia snahy extrémistov spochybňujúcich Trianonskú zmluvu a Benešove dekréty. Politici SMK podľa poslanca národniarov Jaroslava Pašku vytvárajú riziko národnostných konfliktov.
"Všetky napätia a nedorozumenia, o ktorých ja rozprávam už veľmi dávno, sa dajú odstrániť len a len rokovaním, to je jediná cesta. Nie vytváraním bloku, navyše takýto blok by mal veľmi vážne trhliny skôr, ako by vznikol," reagoval na margo výzvy SNS líder ĽS-HZDS Vladimír Mečiar. Podľa člena predsedníctva KDH Jána Čarnogurského takáto výzva smeruje ku zmenšeniu Slovenska asi tak na veľkosť žilinského okresu. "Pretože každý štát, ktorý má na svojom území či iné národnosti alebo náboženské skupiny, tak sa musí usilovať vytvoriť podmienky, aby sa všetci cítili u neho doma."
Národniarov mrzí, že sa ich iniciatíva zatiaľ nestretla s pozitívnou odozvou. Podľa Pašku za zdržanlivým postojom politických strán je aj kalkulácia o prípadnej možnosti spolupráce s SMK pri budúcom zostavovaní vlády.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
05. október 2024 15:16