StoryEditor

Gašpar bude robiť poradcu aj českému ministrovi vnútra: Veľa ľudí súhlasí s mojimi názormi

17.08.2018, 14:35
Autor:
lmlm
Bývalý policajný prezident tvrdí, že veľa ľudí sa ho pýta, prečo skončil vo funkcii a hovorí, že veľa ľudí súhlasí s jeho názormi.

Okamžite po informácii, že bude poradcom ministerky vnútra, sa na neho zniesla obrovská vlna kritiky. A nielen zo strany opozície. Poslanci, ale aj bežní ľudia hovoria o výsmechu a pľuvancoch do tváre.

Bývalý policajný prezident však v rozhovore pre parlamentnelisty.sk tvrdí, že nerozumie, prečo by sa mal prispôsobovať opozícii.

"Opäť sa vyjadrujú ľudia, ktorí nerozumejú bezpečnosti a ktorí posudzovali moju osobu bez toho, aby poznali moju prácu alebo mňa samého. Ťažko mi je reagovať na tieto nepravdivé a zavádzajúce informácie," hovorí Gašpar.

Veľkú politiku nevylúčil

Bývalý šéf polície chodil dva mesiace po Slovensku a stretával sa s ľuďmi. Tvrdí, že veľa ľudí sa ho pýta, prečo skončil vo funkcii a hovorí, že veľa ľudí súhlasí s jeho názormi. Gašpar nevylúčil ani vstup do politiky.

Prvýkrát túto úvahu predostrel v máji, keď odstupoval z funkcie a nahradil ho Milan Lučanský.

"Aj vzhľadom na spomínanú dvojmesačnú skúsenosť občanov voči mojej osobe sa domnievam, že moje názory majú opodstatnenie a že s nimi súhlasí veľa ľudí. Z toho dôvodu zvážim, aké bude moje ďalšie pôsobenie v politike. Teraz nechcem riešiť, či to bude regionálna, komunálna, alebo veľká politika. Chcem, aby Slovensko bolo bezpečné a aby sa napĺňali predstavy o bezpečnosti, ktoré mám ja," skonštatoval v rozhovore.

Gašpar vysvetlil svoju pozíciu

Gašpar pracuje od začiatku augusta odborník ústavného činiteľa v oblasti legislatívy a v oblasti sociálne vylúčených komunít. "Moje poradenstvo by sa malo týkať hlavne otázok vnútornej bezpečnosti. Ide teda o tvorbu a posudzovanie legislatívnych zmien v niektorých zákonoch, ktoré ovplyvňujú bezpečnosť. Pôjde tiež o poradenstvo pri štrukturálnych a systematizačných zmenách v polícii. Dosť dlho a intenzívne, skôr ako som odišiel, som navyše pracoval v oblasti bezpečnostnej situácie v sociálne vylúčených skupinách. Vtedy sme chystali zmenu zákona o Policajnom zbore, pričom tieto veci ostali nedotiahnuté do konca, respektíve sú rozpracované," vysvetľuje Gašpar.

Ako sám tvrdí, je to len na pol úväzku. Opozícia žiada, aby Sakovej rezort zverejnil jeho plat. "Predpokladám, že ho zverejní ministerstvo vnútra. Gábor Grendel by sa mal pozrieť na to, akí boli poradcovia na ministerstve, keď tam bol ako hovorca a ministrom bol Daniel Lipšic. Zaujímavé, že vtedy sa poradcovia nerozoberali." Gašpar dodáva, že dostal ponuku aj od českého ministra vnútra Jana Hamáčka a bude mu robiť poradcu. 

01 - Modified: 2024-04-08 22:00:00 - Feat.: - Title: Koľko stojí nový cestovný pas alebo občiansky? Poplatky na úradoch išli výrazne hore (+prehľad v tabuľke) 02 - Modified: 2024-04-08 09:37:29 - Feat.: - Title: Záchranné zložky môžu v rámci výzvy čerpať desiatky miliónov eur na techniku, ohlásil Raši 03 - Modified: 2024-03-20 13:13:10 - Feat.: - Title: Šutaj Eštok nevidí problém v účasti v relácii s medzinárodne hľadanou osobou, opozícia namieta 04 - Modified: 2024-02-23 12:21:44 - Feat.: - Title: Zmeny vo význame dopravných značiek chcú odložiť, platiť majú až v roku 2029 05 - Modified: 2024-02-17 10:25:50 - Feat.: - Title: Minister vnútra odmieta, že by sa mal zvyšovať vek odchodu policajtov do výsluhy
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 05:37