Generálna Prokuratúra/HNtelevízia
StoryEditor

Vražda Jána Kuciaka: Prihlásil sa svedok, ktorý tvrdí, že pozná muža na identikite

22.09.2018, 15:46
Autor:
chocho
Po výsluchu policajti zobrali 38-ročného Mareka na miesto dvojnásobnej vraždy.

Na polícii vypovedal svedok, ktorý tvrdí, že pozná muža, ktorého identikit nedávno zverejnil prokurátor. Mohol by totiž mať bližšie informácie o vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej alebo o osobách, ktoré sa na nej podieľali.

Pozrite si aj záznam z tlačovej konferencie, na ktorej prokurátor 17. septembra zverejnil identikit muža:

​38-ročný Marek z Veľkej Mače sa sám prihlásil Novému Času, ktorý o tom informuje na svojom webe. Na identikite spoznal svojho exkolegu, 32-ročného Miroslava Č. Polícia má jeho svedectvo podrobne skúmať.

"Bol som najprv v Sládkovičove. Večer ma brali na obvodné oddelenie, tam som mal výsluch. Vypočúvali ma 3 a pol až 4 hodiny. Prišla tam vyšetrovateľka z Galanty, zisťovali totožnosť toho pána. Toho našli asi po hodine a pol, volá sa Miroslav Č. a pochádza od Popradu,“ priblížil Marek.

Vraj poznal Vadalovcov

Spoznali sa počas tohto leta ako kolegovia na stavbe v Trnave. Obaja v tom čase bývali vo Veľkej Mači, rovnako ako Kuciak s Kušnírovou.

"Miro v Mači býval asi rok a pol, bol v podnájme. Býval tam s manželkou, dieťaťom a mamou. Ja som došiel z väzenia, teraz sú to asi dva mesiace. Robili sme spolu dva týž­dne v auguste, potom zdrhol z roboty. To bolo niekedy koncom augusta. September už nechodil celý do roboty a potom odišiel do Česka,“ povedal Marek pre Nový Čas.

Miroslav sa mu mal chváliť, že má za sebou zápasy v klietkach a dokonca mal spomenúť, že pozná taliansku rodinu Vadalovcov, pôsobiacu na východe Slovenska, ktorej praktiky opisoval vo svojom poslednom článku Kuciak.

Odišiel do Ostravy

Po výsluchu Mareka policajti zobrali na miesto dvojnásobnej vraždy. "Pýtali sa ma, kde býva (Miroslav Č.), to som nevedel presne, ale ukázal som im približne kde. Ukázali mi tú trasu, ako mohol prejsť k tomu domu, na to miesto vraždy. Že tam nie sú kamery, že to mohol byť on, už tam dlhšie býval a poznal obec, vedel, kde sú kamery,“ povedal Marek.

Ďalej tvrdí, že zmenu správania Miroslava po vražde si v dedine všimli viacerí obyvatelia. "Po dedine sa hovorilo, že ako sa stala tá vražda, to bolo niekedy vo februári, že on nechodil do roboty a začal hrať automaty vo veľkom a príjem nemal žiadny. Neviem, či je to on, to sú možno len dohady,“ vyhlásil.

Susedia pre Nový Čas potvrdili, že Miroslav vo Veľkej Mači býval aj s rodinou. Naposledy ho tam videl pred viac ako dvomi týždňami, aktuálne by sa mal nachádzať aj s rodinou v Ostrave. Úrad špeciálnej prokuratúry tieto informácie odmietol komentovať.

Vyzval ho, aby sa prihlásil

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry zverejnil identikit na tlačovej konferencii 17. septembra. "Osoba sa mohla pohybovať v okolí miesta vraždy v čase spáchania skutku," vyhlásil. "Čo videl, to sa od neho chceme dozvedieť," spresnil. Či môže ísť o páchateľa, označil za špekuláciu.

Osobu, ktorej identikit zverejnil, prokurátor zároveň vyzval, aby sa sama prihlásila.

"Možný svedok má asi 30 rokov, nakrátko ostrihané vlasy, bradu a fúziky," približíla polícia na svojom oficiálnom facebookovom účte.

01 - Modified: 2024-04-24 13:23:43 - Feat.: - Title: Polícia rieši prípad podvodnej stránky, vydávajúcej sa za zbierku pre Ukrajinu. Stopy vedú do Česka 02 - Modified: 2024-04-23 20:51:29 - Feat.: - Title: Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku 03 - Modified: 2024-04-22 12:00:50 - Feat.: - Title: Polícia vyšetruje požiar 16 áut v Bratislave, páchateľ spôsobil škodu 10-tisíc eur 04 - Modified: 2024-04-21 10:41:06 - Feat.: - Title: Smrť mladíka v Hlohovci vyšetruje polícia ako obzvlášť závažný zločin vraždy 05 - Modified: 2024-04-20 13:03:32 - Feat.: - Title: Počet obvinených príslušníkov ozbrojených bezpečnostných zborov vlani stúpol
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 17:33