StoryEditor

Našla sa rigorózna práca, ktorej autorom je Andrej Danko. V Banskej Bystrici

24.09.2018, 18:48
Autor:
klklTASRTASR
To, že Danko získal titul JUDr. v Banskej Bystrici potvrdila Slovenská advokátska komora.

V knižnici Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici našli reportéri RTVS rigoróznu prácu, ktorej autorom je Andrej Danko. Na svojom webe o tom informuje Denník N. 

Nie je však jasné, či je tento Andrej Danko šéfom SNS a parlamentu. Ten nikdy nespomínal, že by študoval v Banskej Bystrici. 

Práca pochádza z roku 2000 a jej témou je "Verejná správa a jej charakteristické črty". 

reprofoto/ Univerzitná knižnica Univerzita Mateja Bella

SAK titul potvrdila

Dankov titul následne potvrdila Slovenská advokátska komora. JUDr. Andrej Danko má zapísaný titul na základe predloženej overenej kópie diplomu z Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici z roku 2000. TASR o tom informovala hovorkyňa Slovenskej advokátskej komory (SAK) Alexandra Donevová.

Ako ďalej zdôraznila, všetky údaje, ktoré SAK zverejňuje o advokátoch, vrátane advokátov s pozastaveným výkonom advokácie, sú podložené a overené. „Tieto informácie sú dostupné aj na webe SAK," doplnila.

Spomínal len štúdium v Bratislave

Reportéri začali po tejto práci pátrať po tom, čo Denník N upozornil na to, že nie je jasné, ako Danko, šéf parlamentu a SNS, získal titul JUDr. 

Vo svojom životopise uvádza len právnické štúdium na Univerzite Komenského v Bratislave, ktoré mal ukončiť v roku 1998. Titul JUDr. si uvádza od roku 2000. V databáze absolventov Univerzity Komenského však Danko figuruje len ako absolvent, ktorý získal titul magister.

Dankovo vysvetlenie:

Danko na pochybnosti reagoval tým, že je riadny absolvent. "Som riadny absolvent Univerzity Komenského Bratislava, riadne som ukončil aj doktorandské štúdium, ako aj advokátske skúšky. Všetky tituly, ktoré používam, sú získané legálnou cestou," povedal Danko. Neupresnil však, kde titul získal. 

Navyše, doktorandské štúdium neukončil, za to by mu bol udelený titul PhD, titul JUDr. sa udeľuje za rigorózne konanie, ktoré je kratšie a stačí naň napísať rigoróznu prácu. 

01 - Modified: 2024-04-16 07:55:57 - Feat.: - Title: Sledujeme nebývalý jav. Fico navodzuje romantický príbeh o troch prútoch (komentár) 02 - Modified: 2024-04-14 14:51:50 - Feat.: - Title: Hlasy z koalície k rekonštrukcii vlády: Blaha hovorí o hoaxoch. Opozícia pri jednej téme pochválila Fica 03 - Modified: 2024-04-11 17:59:10 - Feat.: - Title: Danko chce dusiť parlamentnú rozpravu, po voľbách má zelenú od Hlasu na zmeny v rokovacom poriadku 04 - Modified: 2024-04-10 15:10:40 - Feat.: - Title: „Všetko je v poriadku,“ zakričal Pellegrini po rokovaní koaličnej rady. SNS vo svojom postoji otočila 05 - Modified: 2024-04-10 13:17:17 - Feat.: - Title: Naď vysvetľoval kontroverznú kampaň Demokratov: Pôjdeme na hranu, výroky na našich bilbordoch sú nechutné
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 05:03