TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Čaputová reaguje na Mistríka: Vyzývať súperov k vzdaniu sa považujem za riskantné

20.11.2018, 10:04
Autor:
TASRTASRmahomaho
Robert Mistrík vyzval svojich protikandidátov v prezidentských voľbách na spájanie síl.

Kandidátka na prezidentku Slovenska Zuzana Čaputová reagovala na výzvu ďalšieho prezidentského kandidáta Roberta Mistríka. Ten v pondelok na sociálnej sieti apeloval na spájanie síl. 

Mistrík reagoval na aktuálny prieskum agentúry Focus, v ktorom obsadil druhé miesto. "Šancu poraziť mašinériu Smeru môže mať iba jeden z nás. Preto dnes vyzývam demokratické sily, aby sme spojili sily. Verím v osvietenosť demokratických kandidátov a politických lídrov a želám si, aby sme v tejto veci dosiahli dohodu a pred voličov predstúpili s jasným posolstvom: spojili sme sily," uviedol Mistrík. 

Čaputová odkazuje Mistríkovi, že výzvy na vzdávanie sa v prospech iného kandidáta sú predčasné, keďže ešte nepoznáme všetkých kandidátov.

"Predbiehať situáciu a vyzývať súperov k prípadnému vzdaniu sa ešte pred samotnou politickou súťažou považujem dokonca za riskantné. Myslím si, že aj komunálne voľby ukázali, že naša krajina potrebuje kvalitnú politickú súťaž viac ako politické kompromisy, ktorých za posledné roky máme dosť," tvrdí kandidátka hnutia Progresívne Slovensko.

Ľudia si podľa Čaputovej dokážu z ponuky kandidátov najlepšie vybrať sami. "Pred 10 rokmi som sa úspešne postavila arogancii moci a ľuďom ako Kočner v kauze Pezinská skládka. Postaviť zlu sa dá len s podporou slušných a dobrých ľudí, ktorých je na Slovensku veľa. Predovšetkým o takúto podporu sa chcem teraz uchádzať. Na základe tejto podpory potom môžem vyhodnocovať a robiť rozhodnutia. Ja som už pred mesiacmi povedala, že nemám problém podľa vývoja situácie takéto rozhodnutie urobiť," dodáva Čaputová. 

Prezidentské voľby budú na jar budúceho roka. Termín volieb ešte určený nie je a nie sú známi ani všetci kandidáti. 

Do boja o Prezidentský palác sa chce zatiaľ zapojiť viac ako desať záujemcov, ktorí oznámili zbieranie podpisov potrebných na kandidatúru. Nateraz sa ohlásili napríklad Béla Bugár (Most-Híd), Radovan Znášik, Juraj Zábojník (bezpečnostný analytik), Eduard Chmelár (politický analytik), Zuzana Čaputová (Progresívne Slovensko), vedec Robert Mistrík, Milan Krajniak (Sme rodina), Oskar Fegyveres (svedok únosu prezidentovho syna Kováča ml.), Marian Kotleba (ĽSNS), František Mikloško (expolitik KDH), Róbert Švec (Slovenské hnutie obrody), Bohumila Tauchmannová, Štefan Harabin (sudca Najvyššieho súdu SR) či dramaturgička a riaditeľka módnej televízie Gabriela Drobová.

V HNtelevízii si pozrite archívny rozhovor so Zuzanou Čaputovou z mája 2018:

  

01 - Modified: 2024-04-26 11:30:13 - Feat.: - Title: Čaputová sa na záver úradovania v Košiciach stretla s exprezidentom Schusterom 02 - Modified: 2024-04-22 15:22:07 - Feat.: - Title: Prezidentka bude tento týždeň úradovať z Košíc, stretne sa aj s primátorom 03 - Modified: 2024-04-19 17:09:37 - Feat.: - Title: Čaputová podporuje občiansku zbierku na muníciu pre Ukrajinu. Českou ju využije na pomoc Kyjevu 04 - Modified: 2024-04-19 12:26:58 - Feat.: - Title: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti, tvrdí prezidentka 05 - Modified: 2024-04-18 11:12:24 - Feat.: - Title: Čaputová povýšila a vymenovala generálov ozbrojených síl
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
27. apríl 2024 05:10