Béla BugárTASR/Martin Baumann
StoryEditor

Bugár skritizoval vlastných poslancov. Neušetril ani národniara Hrnka: Mal by držať jazyk za zubami

04.12.2018, 17:38
Kritické hlasy do vlastných radov sa začali ozývať najmä z Mostu-Híd.

Béla Bugár dnes v parlamente nešetril kritikou. Ušlo sa aj do jeho vlastných radov, ale aj koaličnému partnerovi z SNS.

Krátko po minulotýždňovej koaličnej roztržke, ktorú rozpútala polemika okolo migračného paktu OSN, sa kritické hlasy do vlastných radov začali ozývať najmä z Mostu-Híd.

Kritika do vlastných radov

Bugárov poslanec Martin Fedor krátko po proruských vyjadreniach Andreja Danka a kritike Miroslava Lajčáka sa podelil so svojim kritickým názorom na sociálnych sieťach.

Pohrozil, že ak dôjde k odklonu zahraničnej orientácie Slovenska, koalícia už s jeho podporou počítať nemusí. „V dôležitých veciach je pri formovaní zahraničnej politiky rozhodujúci trojuholník vzťahov: minister zahraničných vecí, predseda vlády a prezident. Keď z toho niekto chce robiť kosoštvorec, tak to podľa toho aj vyzerá...,“ ostro uviedol Fedor pred pár dňami.

Samotný Béla Bugár z nečakanej kritiky svojho poslanca nadšený nie je, no nemyslí si, že by opustil koaličné rady. „Nemám rád takých čo si len raz buchnú po stole a nič nám nepovedia,“ povedal pre HN Bugár a označil Fedorove slová za vyhrážky.

Bugár: Čo som ja učiteľ?

Bizarné kontúry nabral cez víkend aj konflikt medzi poslankyňou Mostu Katarínou Cséfalvayovou a Antonom Hrnkom.

Národniarovi sa totiž nepáčilo, keď poslankyňa poukázala cez internetovú satirickú stránku Zomri na Hrnkov vzhľad a napnutý gombík na jeho saku.

​Krátko na to Hrnko volal po Bugárovom odsúdení takejto rétoriky a o poslankyni povedal, že „nie je stotožnená s koalíciou ktorú reprezentuje.“

Nad konfliktom Bugár len krúti hlavou, no známy mediátor koalície o zmierovanie spomínaných poslancov záujem nemá. „Čo som ja učiteľ? Čo mám dať dve deti do poriadku? Prečo by som mal do toho zasahovať? Prečo? To čo urobila je pod jej úroveň, no musím povedať, že pán Hrnko by mal radšej držať jazyk za zubami, pretože niekedy naozaj zbytočne útočí na rôznych iných poslancov,“ skritizoval koaličného kolegu Bugár.

01 - Modified: 2024-04-03 15:34:39 - Feat.: - Title: Klus: Voliči Harabina sa hanbia priznať k voľbe Pellegriniho. Väčšina maďarských voličov chce voliť Korčoka 02 - Modified: 2024-03-14 22:10:12 - Feat.: - Title: Výsledky budú tesné. Pellegrini stráca svoju výhodu, Korčok ho môže dobehnúť, povedal Klus 03 - Modified: 2023-11-03 15:05:20 - Feat.: - Title: Po voľbách ostali „bez roboty“. Čomu sa teraz venuje Mazurek, Klus či Šeliga? 04 - Modified: 2023-10-11 05:59:43 - Feat.: - Title: Danko môže prísť o vysnívaný rezort. Hrá o ďalšie ministerstvá 05 - Modified: 2023-07-11 13:30:48 - Feat.: - Title: Klus v HNtelevízii: Kollár je čitateľnejší, Sulík hovoril o ruskom Kryme. Nebránim sa ministerskému postu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 21:23