StoryEditor

Banská Bystrica prenajala plážové kúpalisko

29.05.2007, 17:29
Autor:
TASRTASR

Dlhodobý prenájom areálu plážového kúpaliska na tridsať rokov s obciou na ďalších desať rokov spoločnosti Aqualand Slovakia, s. s r. o., odsúhlasili dnes poslanci banskobystrického zastupiteľstva. Firma za prenájom približne 8- hektárového areálu zaplatí ročne nájomné tisíc korún s tým, že v ňom od októbra tohto roku do júna 2009 preinvestuje 50 miliónov korún. Následne od septembra 2009 do novembra 2010 ďalších 50 miliónov korún.
Zámerom investora je vytvoriť zo zastaraného plážového kúpaliska moderný komplex na aktívny i pasívny relax domácich i zahraničných návštevníkov. Nadväzovať bude na vedľajší zakrytý aqualand, ktorý na budúci rok začne tá istá firma budovať za približne pol miliardy korún. Tiež zlepšiť poskytovanie služieb návštevníkom, predĺžiť letnú sezónu ohrievaním vody v bazénoch a zabezpečiť využívanie areálu kúpaliska nielen v lete, ale počas celého roka.
Investor chce okrem iného upraviť jazero, ktoré sa tam nachádza a vybudovať amfiteáter. Ale aj postaviť zariadenia stravovacích a občerstvovacích služieb, hygienické zariadenia a športoviská a vytvoriť kultúrno-spoločenský sektor, zábavný sektor a sektory pre deti, mládež a dospelých.
Počas letných sezón bude investor v prvej etape realizovať iba nevyhnutné stavebné práce aj to iba počas pracovných dní. V druhej etape investičná výstavba bude prebiehať mimo hlavných letných sezón v častiach areálu, kde nebude celoročná prevádzka.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
04. máj 2024 13:44