Zhodujem sa so stanoviskom strany SaS, Jozef Mihál bude veľká strata, ale rešpektujem jeho rozhodnutie. My sme strana, ktorá bojuje proti korupcii a zlodejinám. Ja som prichádzala do strany, keď mala mizivé percentná a bola som presvedčená, že ich môžeme vylepšiť a stúpať nahor. Máme program, ktorý napĺňame a bolo by nelogické, ak by som mala v týchto časoch odchádzať.TASR/M. Baumann
StoryEditor

Zamestnanci neurochirurgie v Bratislave napísali list poslancom. Boja sa o pacientov

14.01.2019, 14:25
Autor:
redred
Dôvodom je fakt, že na klinike chýbajú lekári, sestry aj vybavenie.

Zamestnanci z neurochirurgickej kliniky na bratislavských Kramároch napísali list poslancom, v ktorom narážajú na problémy na ich oddelení.

Podľa nich sú ohrození vážne chorí pacienti.

Dôvodom je totiž fakt, že na klinike chýbajú lekári, sestry aj vybavenie. Podľa portálu noviny.sk sa dokonca pri jednej z operácií rozpadol stôl.

Na brífingu na tento problém upozornila poslankyňa SaS Jana Cigániková, ktorá chce čím skôr zvolať parlamentný zdravotnícky výbor, aby sa touto situáciou zaoberal.

Reakcia ministerstva

Ministerstvo zdravotníctva razantne odmieta zavádzujúce tvrdenia pani poslankyne Cigánikovej o tom, že by sme sa o danú kliniku nezaujímali.

Odmietame šírenie poplašnej správy a snahu o spolitikárčenie uvedenej témy a tvrdo sa dištancujeme od dnešných tvrdení opozičnej strany SaS, ktorá sa snaží vytĺcť politický kapitál v tak citlivej téme, ktorú intenzívne riešime. Pre ministerstvo zdravotníctva je pacient na prvom mieste a najdôležitejšie preto je, aby pacienti dostávali adekvátnu zdravotnú starostlivosť v adekvátnom čase," píše sa v stanovisku ministerstva zdravotníctva, ktoré poslala hovorkyňa Zuzana Eliášová. Ministerka Zdravotníctva

Ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská sa dnes stretla aj s generálnou riaditeľkou Univerzitnej nemocnice, kde sa o situácii opätovne informovala.

"Uistila ministerku zdravotníctva, že daná klinika je schopná poskytovať adekvátnu zdravotnú starostlivosť a pacient necíti obmedzenia. Situáciu rieši aj Úrad pre riadenie podriadených organizácií. Manažment nemocnice nás informoval, že prijíma opatrenia zamerané na stabilizáciu situácie na klinike. Ministerka zdravotníctva požiadala zároveň opätovne vedenie UNB o stabilizovanie danej situácie."

Polícia trestné oznámenie zamietla

Polícia odmietla trestné oznámenie pre kauzu tzv. dvojakých čakacích listín. Informovala o tom hovorkyňa Generálnej prokuratúry (GP) Andrea Predajňová.

"Dňa 23. novembra 2018 vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru Bratislava III trestné oznámenie odmietol. Uznesenie nadobudlo právoplatnosť dňa 5. decembra 2018, pričom oznamovateľka (J. Cigániková) voči nemu nepodala sťažnosť," priblížila.

Podľa Predajňovej Cigániková v pondelok na tlačovej konferencii uviedla "zavádzajúcu informáciu", keď na novinársku otázku tvrdila, že GP skonštatovala, že "skutok sa nestal".

01 - Modified: 2024-04-13 09:30:00 - Feat.: - Title: Piknik v záhrade či prírodná galéria. Život v Bratislave nemusí byť drahý. Prinášame ti ZOZNAM miest, kde neminieš ani cent 02 - Modified: 2024-04-12 05:56:16 - Feat.: - Title: Vodiči sa zdržia na viacerých úsekoch v Bratislave 03 - Modified: 2024-04-12 07:58:00 - Feat.: - Title: Lovestream predstavil prvých tohtoročných headlinerov. Do Bratislavy príde Rita Ora, Dimitri Vegas & Like Mike či Tom Walker 04 - Modified: 2024-04-11 12:42:54 - Feat.: - Title: Jean-Michel Jarre vystúpi v Bratislave zadarmo s Brianom Mayom. Naše hlavné mesto bude na okamih najinteligentnejším na Zemi 05 - Modified: 2024-04-11 06:41:17 - Feat.: - Title: Doprava v hlavnom meste aj smerom do Bratislavy sa mierne spomaľuje, hlásia viaceré nehody
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 02:23