TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Smer sa zastal Glváča, hovorí o vynášaní informácií. Vyzýva políciu a prokuratúru, aby konali

24.01.2019, 17:05
Autor:
pebpeb
Zverejňovanie takejto komunikácie nie je podľa strany Smer vo verejnom záujme.

Strana Smer-SD sa zastala svojho poslanca Martina Glváča, ktorý je v súčasnosti v pozornosti médií kvôli zverejnenej osobnej komunikácii s Alenou Zsuzsovou.

"Zverejňovať niekoho osobnú komunikáciu – či už pravdivú, alebo nepravdivú, ktorá neobsahuje žiadne informácie o páchaní trestného činu, či nabádaní k nemu, nie je verejným záujmom, ale naopak je porušením jedného z ústavných práv každého občana Slovenskej republiky," píše strana Roberta Fica vo svojom stanovisku.

V podobnom duchu sa už v utorok vyjadril premiér Peter Pellegrini, podľa ktorého sa vražda vyšetruje na ulici.

​Smer ďalej vyzýva všetkých kompetentných, ktorí sú zodpovední za zložky podieľajúce sa na vyšetrovaní dvojnásobnej vraždy, aby bezodkladne prijali rázne opatrenia na zabránenie akýchkoľvek únikov informácií – či už pravdivých, alebo nepravdivých – zo živého spisu.

"Žiadame, aby prokuratúra, policajný prezident a ďalší zodpovední prijali také opatrenia, vrátane začatia trestného stíhania, aby sa ďalšie informácie o vyšetrovaní dostali na verejnosť len oficiálnou cestou a v rozsahu, ktorý uznajú za potrebný vyšetrovatelia, dozorujúci prokurátori a príslušné orgány."

Podľa strany Smer totiž dochádza pri zverejňovaní informácií zo spisu k "bezbrehému porušovaniu zákonov intenzívne podporovaného aj médiami." 

Strana upozornila v stanovisku aj na fakt, že k spisom má prístup bývalý politik Daniel Lipšic, v súčasnosti právny zástupca poškodených rodičov, ktorý so Zsuzsovou v minulosti podľa Smeru komunikoval. Lipšic však komunikáciou so Zsuzsovou popiera.

O tom, ako Martin Glváč komunikoval s podozrivou, si môžete viac prečítať tu.

01 - Modified: 2022-05-03 14:24:45 - Feat.: - Title: Vraždy prokurátorov: Palermo v Piešťanoch, samopal vraj kúpili na benzínke 02 - Modified: 2022-02-28 11:45:21 - Feat.: - Title: Alena Zsuzsová odchádza z pojednávania 03 - Modified: 2022-02-28 07:25:27 - Feat.: - Title: Vražda Kuciaka: Na súd privážajú obvinených 04 - Modified: 2022-03-01 08:30:26 - Feat.: - Title: Vražda Jána Kuciaka: Kočner so Zsuzsovou namietajú sudkyňu, ktorá poslala do basy aj Kováčika 05 - Modified: 2022-02-27 08:15:52 - Feat.: - Title: Kočner a Zsuzsová sa znova postavia pred súd. Opätovne sa začne proces v kauze Kuciakovej vraždy
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 11:31