StoryEditor

Bugár v Budapešti? Slota nedal dôkazy

29.09.2006, 00:00

BRATISLAVA -- Líder SNS Ján Slota nepredložil dôkazy proti predsedovi SMK Bélovi Bugárovi, o ktorých hovoril ešte pred pár dňami. "Dôkazom je predsa samotné konanie maďarských politikov," vyhlásil včera Slota, ktorý naďalej trvá na tom, že Bugár verejne vyzýval maďarských politikov na spoločný postup proti slovenskej vláde.
Povedal, že Bugár sa v Budapešti stretával so zástupcami Maďarska v Parlamentnom zhromaždení Rady Európy, Európskom parlamente a OBSE. Mená týchto politikov však zverejniť nechcel. "Neviem, prečo by som ja mal niečo dokazovať. Nech pán Bugár povie, že v Budapešti nebol a ja ho nazvem luhárom a nech ma obviní." Bugár na Slotove vyjadrenia nemieni reagovať. "Nemá to význam. Bolo úplne jasné, že na jeho tvrdenia nie sú dôkazy."
Za chýbajúce dôkazy zožal Slota kritiku aj od jedného z koaličných partnerov. "Aj keď nemusí byť ďaleko od pravdy, každé stanovisko slovenského politika musí byť vydokladované reálnymi skutkami," reagoval pre HN podpredseda ĽS-HZDS Viliam Veteška. Slota sa pritom spolieha na premiéra Roberta Fica, ktorý už avizoval, že Bugárovi napíše list. Chce ho v ňom vyzvať, aby vysvetlil, o čom hovoril v Budapešti s maďarskými kolegami. "Asi to robí na základe reálneho podkladu," hovorí Slota.
Podľa vicepremiéra Dušana Čaploviča (Smer-SD) sú dôkazom medializované informácie, kde sa hovorí, že politici SMK sa obrátia na Radu Európy aj Európsky parlament. "Ja som sa ho (Bugára) ešte ironicky opýtal, či nechce zvolať aj Bezpečnostnú radu." Slotu pritom neteší, že sa týmto spôsobom robí Bugárovi reklama. "Nech sa stretáva s Eskimákmi, beduínmi, Mongolmi, len nech ich nevyzýva, aby škodili Slovensku. Nech sa stretáva aj s Marťanmi. Kúpim mu na ten Mars aj letenku -- jednosmernú." hab

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
05. máj 2024 22:51