TASR/AP
StoryEditor

Niektorí prevádzkovatelia nedodržiavajú koniec nonstop hazardu

04.03.2019, 09:27
Autor:
redred
Asociácia zábavy a hier požiadala Ministerstvo financií SR o jasný výklad nového zákona.

Hazardné hry v herniach skončili nonstop prevádzku, od 1. marca sa po tretej ráno hranie zakazuje. Niektorí prevádzkovatelia si však novelu zákona vysvetľujú inak.

Asociácia zábavy a hier (AZAH) požiadala Ministerstvo financií SR o jasný výklad nového zákona, ktorý obmedzil prevádzkový čas hrania hazardných hier od 10.00 hod do 03.00 hod.

Niektorí prevádzkovatelia herní sa voči obmedzeniu ohradili s argumentom, že licenciu na svoje prevádzky získali v čase, keď zákon prevádzku hazardných hier časovo nezakazoval a teda až do vypršania jej platnosti (licencie boli udeľované na dva roky) nechajú svoje herne aj naďalej otvorené nonstop.

„Je neprijateľné, aby jedna časť prevádzkovateľov herní rešpektovala nové nariadenie a stroje vypla o tretej hodine ráno, zatiaľ čo iní si podľa svojho právneho výkladu zákona nechajú svoje herne naďalej otvorené nonstop.“ hovorí Dominika Lukáčová z Asociácie zábavy a hier.

Ministerstvo financií vydalo na svojej webovej stránke minulý týždeň odpovede na najčastejšie kladené otázky k novému zákonu, kde okrem iného zaujalo jednoznačné stanovisko aj k tejto problematike. „Nové podmienky a povinnosti sa vzťahujú na všetkých prevádzkovateľov hazardnej hry a musí ich dodržiavať každý prevádzkovateľ od účinnosti zákona.“ uvádza sa v stanovisku Ministerstva financií SR.

Asociácia preto vyzýva všetkých svojich členov, ako aj ostatné firmy podnikajúce v oblasti hazardných hier, aby dodržiavali nový prevádzkový čas a nekonali v rozpore so zákonom.

„Je síce na kontrolných orgánoch, aby dohliadali na dodržiavanie tohto zákona a udeľovali sankcie za jeho porušovanie, no my apelujeme predovšetkým na nevytváranie zbytočného napätia. Doba si vyžiadala prísnejšiu reguláciu hazardu a aj verejnosť sleduje ako ju herne dodržiavajú. Nepotrebujeme vytvárať sami dôvody k antipatii s našimi prevádzkami a dávať niektorým skupinám zámienky k úplnému zrušeniu legálneho hazardu, keďže práve kamenné prevádzky sú pod najprísnejším dohľadom,“ uzatvára Dominika Lukáčová z AZAH.

Ministerstvo zároveň objasnilo, že v herniach je možné prevádzkovať bar či kaviareň aj mimo času obmedzujúceho hranie, aj v tomto čase je však potrebné overovať fyzické osoby pri vstupe do herne v registri vylúčených osôb.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 11:42