TASR – Jakub Kotian
StoryEditor

Matovič sa obul do Blahu: Je to vylievanie vedier fekálií na Čaputovú. Nikto s ním nechcel ísť do debaty

09.03.2019, 11:49
Autor:
TASRTASRklkl
Ľuboš Blaha sa snažil obhájiť svoj status, v ktorom útočil na Čaputovú pre zisk Goldmanovej ceny.

Poslanci Igor Matovič (OĽaNO) a Ľuboš Blaha (Smer-SD) sa v diskusnej relácii Sobotné dialógy, ktorú vysiela Rádio Slovensko nevyhli osobným útokom.

Začiatok debaty bol venovaný prezidentskej kampani a Blahovmu videu, v ktorom útočil na Zuzanu Čaputovú za to, že získala Goldmanovu environmentálnu cenu. "Je to okydávanie a vylievanie vedier fekálií na prezidentskú kandidátku Čaputovú," povedal o Blahovych vyjadreniach Matovič.

Podľa neho nikto z opozičných poslancov do diskusie s poslancom za Smer nikto nechcel ísť. "Dopredu som vedel, že diskutovať s Ľubošom Blahom je strata času a energie," povedal Matovič, ktorý počas celej debaty svojmu oponentovi tykal.

Osobné útoky

Blaha sa snažil obhájiť spomínané video, za ktoré čelil aj kritike za antisemitizmus. "Ja nemôžem fakty z wikipédie merať tým, že nejaký matovič a liberálna mafia to budú interpretovať ako antisemitizmus," povedal Blaha.

Následne na Matoviča zaútočil a označil ho za daňového podvodníka. "Vy ste daňový podvodník a asi jediný človek na planéte, ktorý zneužil vlastnú matku na krytie daňových podvodov," kritizoval poslanec vládneho Smeru.

"Ty si nemorálne cynické prasa," povedal v odpovedi Matovič. 

Blaha v závere debaty Matoviča označil za psychopata. Na to mu opozičný poslanec povedal, že jeho zas "ľudia považujú za boľševického parazita."

Provokácia Ruska

Diskutujúci sa venovali aj situácii po článku štátneho tajomníka ministerstva obrany Róberta Ondrejcsáka. "Jeho článok bol úplne zbytočnou provokáciou Ruska," tvrdí Blaha považujúci za logickú reakciu ruského veľvyslanca, ktorý sa ohradil proti tvrdeniam Ondrejcsáka, že Rusko považuje Slovensko za nepriateľa. Matovič v tejto súvislosti uviedol, že predseda národnej rady, ako aj Blaha sa správajú ako agenti ruskej tajnej služby.

V súvislosti s ponukou sumy 105 miliónov dolárov od vlády USA na rekonštrukciu letísk v Malackách a Sliači Blaha uviedol, že zvolá európsky výbor NR SR.

"Minister Lajčák bude na ňom mať možnosť garantovať, že žiadne základne, americkí vojaci ani zbrane nie sú témou. Rok pred voľbami by akékoľvek militaristické paktovanie s USA bolo čistou politickou samovraždou pre Smer aj SNS," uviedol Blaha s tým, že podobné snahy zastavia.

"Som si istý, že je to len technická dohoda a o nič také nejde," dodal. Podľa Matoviča, ak príde pomoc zo strany NATO na obnovu letísk, mali by sme byť radi. "Samozrejme, musíme sa pýtať, čo za to. Zmluva by sa mala odtajniť, aby sme vedeli, čo tam je. Keď nám tie peniaze dajú s tým, že my pomôžeme našej armáde a našim vojakom, nevidím v tom problém," uzavrel Matovič.

01 - Modified: 2024-04-14 14:51:50 - Feat.: - Title: Hlasy z koalície k rekonštrukcii vlády: Blaha hovorí o hoaxoch. Opozícia pri jednej téme pochválila Fica 02 - Modified: 2024-04-14 12:31:28 - Feat.: - Title: Šéfa parlamentu budeme riešiť pravdepodobne až po eurovoľbách, tvrdí Blaha. Hajko hovorí, že Fico taktizuje 03 - Modified: 2024-04-11 14:04:03 - Feat.: - Title: Matovič chce odvolávať ministerku Dolinkovú: Za pol roka urobila všetko v prospech Haščáka a Penty 04 - Modified: 2024-03-27 12:27:44 - Feat.: - Title: Nielen vláda, do Galanty prišiel aj Matovič. Pohŕdal Maďarmi rovnako ako Slota, burcuje proti Pellegrinimu 05 - Modified: 2024-03-24 16:32:42 - Feat.: - Title: Korčok má bašty ľavice, Pellegrini žiaril u Fica aj Huliaka. Matovič bez 500-euroviek zažil na východe fiasko
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 23:41