StoryEditor

Tisa nemal kto oslavovať

01.02.2007, 23:00
Z plánovanej demonštrácie stúpencov vojnového slovenského štátu nakoniec včera nič nebolo. Starosta bratislavského Starého Mesta Andrej Petrek akciu zakázal. "Obával som sa, aby nedošlo k stretu medzi zástancami a členmi Antifa.

Z plánovanej demonštrácie stúpencov vojnového slovenského štátu nakoniec včera nič nebolo. Starosta bratislavského Starého Mesta Andrej Petrek akciu zakázal. "Obával som sa, aby nedošlo k stretu medzi zástancami slovenského štátu a členmi hnutia Antifa." Polícia napriek tomu nenechala nič na náhodu - Námestie SNP monitorovali desiatky poriadkových policajtov, kriminalistov, v pohotovosti boli aj kukláči. Tí však veľa práce nemali.
Prípadnému zhromaždeniu bolo pripravených zabrániť aj zhruba tridsať antifašistov. Plánová demonštrácia Iniciatívy Sloboda slova, ktorá chcela podporiť arcibiskupa Jána Sokola za jeho slová o blahobyte počas slovenského štátu a prezidentovi Jozefovi Tisovi, sa nakoniec "zúžila" na petičnú akciu. "Len zbierame podpisy pod petíciu na podporu predstaviteľov katolíckej cirkvi. Po nedávnych výrokoch arcibiskupa Sokola sa zdvihla vlna odporu z určitých organizácií a združení," povedal aktivista Michal Laššák, ktorý odmietol spojitosť so Slovenskou pospolitosťou a akýmikoľvek nacionalistickými organizáciami. Laššák vlani kandidoval na starostu Petržalky za Slovenskú ľudovú stranu.
V okolí stolíka s petíciou bolo aj niekoľko nakrátko ostrihaných mladíkov, ktorým policajti urobili osobné prehliadky. Troch z nich si odviedli "so sebou". Našli u nich nôž, boxer a slzotvorný plyn. Doklady prezreli aj hŕstke antifašistov a vyzvali ich, aby sa rozišli a odstránili transparent, na ktorou autori spojili mená Sokola a Tisa: "MONS. TISOKOL, IDEME SI PO VÁS." Po zhruba polhodine bolo po všetkom.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
03. máj 2024 18:35