StoryEditor

Kiska predložil dôkazy o možnom Ficovom vydieraní. Je to plačko, robí tri dni v týždni, reagoval šéf Smeru

20.03.2019, 08:21
Autor:
TASRTASRlmlm
Prezident nedávno vyhlásil, že ho šéf Smeru a expremiér Robert Fico vydieral, aby dosiahol vymenovanie za šéfa Ústavného súdu.

Prezident Andrej Kiska prišiel v stredu doobeda vypovedať na Národnú kriminálnu agentúru (NAKA) v Bratislave v súvislosti s vydieraním. Trestné stíhanie v tomto prípade začala polícia koncom februára.

Dôkazy o vydieraní

"Bol to štandardný výsluch, prezident opísal stretnutia s relevantnými osobami, priložili sme k tomu aj ďalšie dôkazy, ktoré potvrdzujú výpoveď prezidenta. Teraz bude na vyšetrovateľoch a dozorujúcom prokurátorovi, aké ďalšie úkony budú vykonávať," povedal po výsluchu prezidentov právny zástupca Daniel Lipšic, ktorý predpokladá, že budú nasledovať ďalšie výsluchy, či už podozrivého alebo svedkov.

Medzi nimi by mohol byť aj šéf Most-Híd Béla Bugár či premiér Peter Pellegrini.

Lipšic doplnil, že predloženými dôkazmi nie sú nahrávky. "Prezident si nenahráva žiadne rozhovory."

Fico: Kiska je plačko

Šéf Smeru Robert Fico na prezidentovu výpoveď povedal, že "Kiska je plačko. Vždy, keď sa niečo stane, tak plače." Fico dodal, že Kiska je prezident, ktorý pracuje tri dni v týždni. "Sedemkrát do roka chodí na dovolenky a nikto z popredných svetových predstaviteľov ho nikdy neprijal. Veď kto by ho aj prijal, keď nadáva na vlastnú krajinu," pokračoval Fico v kritike. 

Kiska hovoril o pomste

Prezident Kiska 22. februára hovoril, že ho mal predseda Smeru-SD Robert Fico vydierať v súvislosti s voľbou kandidátov na ústavných sudcov a jeho ambíciou byť predsedom Ústavného súdu SR.

Kiska si tiež myslí, že trestné stíhanie konateľa jeho spoločnosti KTAG je Ficovou pomstou za to, že ho Kiska nevymenuje za predsedu Ústavného súdu SR. Fico obvinenia odmieta.

Predseda Smeru-SD hovoril, že je pripravený okamžite vypovedať vo veci údajného vydierania prezidenta. Naznačil, že to nebol on, ale Kiska, kto sa pokúšal ovplyvňovať orgány činné v trestnom konaní. Expremiér tiež zopakoval, že Kiska klamal pri financovaní prezidentskej kampane. Fico deklaroval, že má záujem, aby sa obvinenie zo strany Kisku prešetrilo čo najrýchlejšie.

01 - Modified: 2024-04-17 14:28:48 - Feat.: - Title: Polícia upozorňuje na nárast podvodov na internete 02 - Modified: 2024-04-16 08:20:52 - Feat.: - Title: FOTO Deti bili reťazou a zamykali v izbách: Zatiaľ čo hladovali, rodičia sa im smiali. Slovenskom otriasol brutálny prípad 03 - Modified: 2024-04-15 16:11:47 - Feat.: - Title: Na území Žilinského kraja zistili 22 vodičov pod vplyvom alkoholu 04 - Modified: 2024-04-15 12:51:07 - Feat.: - Title: VIDEO Opitý Slovák sa preháňal po Brne na bicykli. Rovnováhu mu pomáhali udržať dva krígle v rukách, s policajtmi žartoval 05 - Modified: 2024-04-13 16:47:49 - Feat.: - Title: Kazašská polícia zadržala Rusa obvineného z verbovania Tadžikov do ozbrojených konfliktov
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 01:30