HN/Pavol Funtál
StoryEditor

Haščák: Radšej budem mať goriliu hlavu, ako byť spájaný s vraždou

25.03.2019, 06:26
Autor:
mahomaho
Šéf finančnej skupiny Penta Jaroslav Haščák tvrdí, že Kočnera od začiatku považoval za jedného z hlavných podozrivých v prípade vraždy Kuciaka.

Šéf Penty Jaroslav Haščák hovorí, že Kočnerova sms nemala nič spoločné s Jánom Kuciakom. Kočnera však od začiatku považoval za jedného z hlavných podozrivých v prípade vraždy novinára.

Finančník si myslí, že Kočnerova správa súvisela s jeho záujmom odstaviť vyšetrovateľa, ktorý riešil prípad Silvie Volzovej a Pavla Ruska.

O vražde sa dozvedel z médií

„Radšej budem žiť s povesťou korupčníka a mať goriliu hlavu, ako byť spájaný s vraždou,“ uviedol Haščák v rozhovore pre portál Aktuality.sk

O vražde Kuciaka sa Haščák dozvedel z médií. "Vnímal som to tak, že je to prvýkrát, kedy bol na Slovensku zavraždený novinár," hovorí šéf finančnej skupiny. Tvrdí, že ho síce napadlo, že by za tým mohol byť Kočner, ale nepredpokladal to, že by bol toho schopný.

"Keď dôjde k takým tragickým udalostiam, tak vám v hlave beží veľa rôznych úvah, teórií, verzií, hypotéz. Ako každý človek, ktorý sa pohybuje v tomto prostredí – a trochu sledoval Kočnera a spôsob, akým o ňom písali médiá – ma to, samozrejme, napadlo. Keby som mal zostaviť rebríček, o kom písal Kuciak najkritickejšie, tak Kočner bol zrejme na prvom mieste. Napriek tomu som nepredpokladal, že by bol schopný objednať si vraždu," hovorí šéf Penty.

Haščák tvrdí, že za posledné dva roky sa s Kočnerom stretol osemkrát a v priebehu roka si vymenili približne 20 správ. Podľa finančníka sa mu Kočner sťažoval na médiá. "Hovoril mi, že klamú a chcel, aby som zjednal nápravu. Keď som si spätne pozeral, ako pokrývali naše médiá Mariana Kočnera, s prekvapením som zistil, že za roky 2016, 2017 a 2018 to bolo vyše dvesto článkov."

Haščáka mala podľa vyšetrovacieho spisu obviniť z vraždy Alena Zsuzsová. Haščák v reakcii uviedol, že prvého čo ho napadlo bolo, že sa musela zblázniť.

"Predtým už stihla obviniť z toho istého aj Borisa Kollára a Daniela Lipšica, čo ukazuje, ako dôveryhodná je jej výpoveď. Zrejme jej prekážalo, akým bulvárnym spôsobom pokrývali jej osobu niektoré naše médiá. Možno sa mi chcela pomstiť alebo zahrať nejakú hru," tvrdí finančník.

Komunikácia je zahrnutá v spise

Kumunikácia Jaroslava Haščáka a Mariana Kočnera má byť zahrnutá v uznesení o vznesení obvinenia voči Kočnerovi v prípade vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice. 

Podľa TV Markíza malo ísť o správu, v ktorej Kočner tvrdil, že pracuje ne niekoho odstránení. 

Jaroslav Haščák v reakcii na medializované informácie vylúčil, že by sa komunikácia týkala fyzickej likvidácie osôb, či príprav úkladnej vraždy, alebo páchania inej trestnej činnosti.

Prihlásil sa na polícii

„Keďže som s Mariánom Kočnerom takéto témy nikdy neriešil, nevidel som medzi tragickými udalosťami z februára a osobou Kočnera žiadnu spojitosť a nemal som žiadne informácie, či vedomosti, ktoré by mohli byť nápomocné orgánom činným v trestnom konaní," uzavrel Haščák vo svojom stanovisku.

Minulý týždeň sa Haščák sám iniciatívne prihlásil na polícii"Môžem potvrdiť, že pán Hačšák v pondelok okolo poludnia kontaktoval z vlastnej iniciatívy vyšetrovateľa. Ponúkol svoju pripravenosť podať vysvetlenie k medializovaným sms správam, pokiaľ bude zo strany príslušných orgánov o takýto krok záujem," potvrdil pre Joj hovorca Penty Martin Danko. 

01 - Modified: 2024-04-02 13:00:15 - Feat.: - Title: Najbohatším Slovákom už nie je Chrenko. Forbes vydal rebríček svetových miliardárov 02 - Modified: 2024-03-19 15:46:27 - Feat.: - Title: Haščák je znovu obvinený v kauze Gorila. Má ísť o korupciu a založenie zločineckej skupiny 03 - Modified: 2024-03-01 12:03:10 - Feat.: - Title: Matovič neuspel na odvolacom súde v spore s Haščákom 04 - Modified: 2024-02-24 23:00:00 - Feat.: - Title: Zurian ku kauze Gorila: pri výbere vyšetrovateľky som nezlyhal. To, že je obecná poslankyňa, nám zamlčala 05 - Modified: 2024-02-20 14:19:07 - Feat.: - Title: V kauze Gorila môže prísť k opätovnému vzneseniu obvinenia. Je to otázka týždňov, myslí si prokurátor
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 05:47