StoryEditor

"Ste môj terč." Matovič odkázal Čižnárovi, že zverejní na neho dôkazy o zastrašovaní svedka

29.03.2019, 13:55
Autor:
TASRTASRredred
Šéf obyčajných sa ohradil aj voči Čižnárovej kritike, že mal prokurátora vydierať.

Dnešné víťazstvo nad Petrom Šufliarskym je pokorenie Goliáša. Vyhlásil to na brífingu šéf OĽaNO Igor Matovič, ktorý reagoval na dnešné vyhlásenie generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára. "Odvaha a zápas za spravodlivosť ho zložili na kolená," tvrdí Matovič.

"Ste môj terč"

Šéf obyčajných sa ohradil aj voči Čižnárovej kritike, že mal prokurátora vydierať. "Ste môj terč, ďalší terč po Šufliarskom. Boj proti zlu musí pokračovať," povedal Matovič.

Čižnára žiada, aby zverejnil všetky správy medzi Kočnerom a Šufliarskym. Matovič povedal, že budúci týždeň zverejní dôkazy, že Čižnár zastrašoval korunného svedka v prípade korupcie extrémneho rozsahu. 

Matovič zároveň žiada generálneho prokurátora o vydanie Šufliarskeho na disciplinárne konanie a zverejnenie všetkých SMS správ medzi Šufliarskym a Marianom Kočnerom a tiež medzi Reném Vanekom a Alenou Zsuzsovou.

Matovič reagoval na Čižnárove piatkové vyjadrenia. Čižnár na tlačovej konferencii oznámil odstúpenie Petra Šufliarskeho z funkcie. Hovoril aj to, že Matovič, ktorý zverejnil časť komunikácie medzi Šufliarskym a Marianom K. a žiadal Šufliarskeho odchod, vo svojich vyjadreniach na tlačovej konferencii vo štvrtok (28.3.) klamal.

​Generálnemu prokurátorovi Matovič podľa jeho slov posielal SMS správy, v ktorých mu podľa Čižnára dával ultimáta k odvolaniu Šufliarskeho. Čižnár to vníma ako vydieranie, hovoril o výhražných esemeskách. Ďalej hovoril o SMS komunikácii medzi Matovičom a Antonom Železníkom. Podľa Čižnára sa Matovičovi nikto nevyhrážal.

Spor so Železníkom

Anton Železník písal Matovičovi SMS správy, že existuje nahrávka Matovičovho rozhovoru s Kočnerom, čo lídra OĽaNO pochová. Podľa Matoviča je Železník podozrivý z uplácania, opakovane trestne stíhaný a má mimoriadne zlú povesť. Matovič tvrdí, že nevedel, že mu píše táto "mimoriadne nedôveryhodná osoba".

Železník generálnej prokuratúre tvrdil, že Matovič jeho SMS správy vytrhol z kontextu a manipuloval s faktami. Matovič to odmieta, trvá na tom, že v SMS správach je zastrašovanie a vydieranie. Nevidí to podľa neho len generálny prokurátor.

Na tlačovú konferenciu prišiel aj Železník. Matoviča kritizoval, označil ho za podvodníka, spojil ho s finančnou skupinou Penta a jej médiami, obvinil ho, že si okrem iného objednal diskreditáciu Daniela Lipšica. Vyzval Matoviča na vzdanie sa mandátu. Urobiť to má do pondelka, na pondelok Železník plánuje tlačovú konferenciu. Matovič označil Železníka za závadovú osobu.

01 - Modified: 2024-02-26 23:16:53 - Feat.: - Title: Prezidentský palác chceli obsadiť mimozemské sily aj „eštebák“. O post sa uchádzali mnohé výstredné mená 02 - Modified: 2023-12-15 09:21:49 - Feat.: - Title: 500 eur za voľby: Ľudia si požičali od úžerníkov. Únia Rómov podáva trestné oznámenie a vyzýva Matoviča 03 - Modified: 2023-10-03 13:35:36 - Feat.: - Title: Zachránili Matoviča rómske osady? Expert vidí zlom v preferenciách OĽANO inde 04 - Modified: 2023-10-01 08:35:04 - Feat.: - Title: Matovič bude v opozícii. Kolaborovať s mafiou nebudeme, zdôraznil 05 - Modified: 2023-08-21 22:00:00 - Feat.: - Title: Igorovi Matovičovi sa stala tá najhoršia vec
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 08:48