TASR/Marko Erd
StoryEditor

Čižnár vyhovel žiadosti Šufliarskeho o uvoľnenie z funkcie. Prezradil, kde bude pôsobiť

02.04.2019, 14:25
Autor:
TASRTASR
Generálny prokurátor už má niekoľko kandidátov na miesto prvého námestníka.

Generálny prokurátor Jaromír Čižnár prijal v utorok rezignáciu prvého námestníka Generálnej prokuratúry Petra Šufliarskeho.

"Mgr. Peter Šufliarsky dňa 1. apríla požiadal o uvoľnenie z funkcie vedúceho prokurátora – prvého námestníka generálneho prokurátora SR. Tejto žiadosti dnes generálny prokurátor SR Jaromír Čižnár vyhovel. Podľa rozhodnutia generálneho prokurátora SR bude Šufliarsky vzhľadom na odborné skúsenosti zaradený na odbor legislatívy a ústavného práva GP SR. Generálny prokurátor SR má vytypovaných niekoľkých kandidátov na jeho miesto, s ktorými v najbližších dňoch mieni vykonať osobné pohovory," uviedla pre TASR hovorkyňa GP Andrea Predajňová.

​​Prvý námestník generálneho prokurátora Šufliarsky sa k 1. aprílu vzdáva svojej funkcie. Na tlačovej konferencii to v piatok 29. marca oznámil Čižnár.

"Ďalší postup bude, že od 1. apríla prestáva byť pán Šufliarsky prvým námestníkom generálneho prokurátora. Rozhodnem o jeho zaradení a komunikáciu ako takú (s obvineným Marianom K., pozn. TASR) predložím etickej komisii, ktorá nech zaujme stanovisko, či došlo len k porušeniu etického kódexu, alebo k disciplinárnemu previneniu," uviedol vtedy Čižnár s tým, že následne rozhodne.

​​Verejnosť požiadal, aby na neho netlačila. Zároveň ocenil, že po jeho rozhovore so Šufliarskym dospeli k záveru, že v tejto situácii je najlepšie, keď sa funkcie vzdá sám a dobrovoľne.

"Predišli sme celému procesu, ktorý by musel prebehnúť. Ten by mohol trvať niekoľko týždňov," doplnil generálny prokurátor.

"Chcem zdôrazniť, že pán Šufliarsky sa nebavil o konkrétnych trestných veciach," dodal vtedy Čižnár na margo komunikácie s Marianom Kočnerom. Vylúčil tiež jej súvis s vraždou novinára Jána Kuciaka.

Komunikácia podľa jeho názoru nebola "až taká cudzia", ich vzťah skôr vyzeral ako priateľský. Ocenil dlhodobú prácu Šufliarskeho, ktorý podľa neho pre fungovanie prokuratúry urobil veľa, a poďakoval sa mu. Zároveň zdôraznil, že Šufliarsky nekončí vo funkcii na nátlak Igora Matoviča.

01 - Modified: 2022-05-03 14:24:45 - Feat.: - Title: Vraždy prokurátorov: Palermo v Piešťanoch, samopal vraj kúpili na benzínke 02 - Modified: 2021-09-07 10:26:37 - Feat.: - Title: Čižnár na súde vypovedal, ako Trnka púšťal Ficovi nahrávku. Spoznal hlas Határa zo Smeru 03 - Modified: 2021-08-11 10:51:00 - Feat.: - Title: Čižnár: Nebol som odkázaný na úplatky. Ak by ma niekto oslovil, vedel by, že z kancelárie už neodíde 04 - Modified: 2021-08-11 09:53:49 - Feat.: - Title: Vyjadrenie Čižnára po výpovedi v procese s Kováčikom 05 - Modified: 2021-06-28 15:34:41 - Feat.: - Title: Žilinka, Lipšic, Šufliarsky. Kočnera obvinili v prípade prípravy troch vrážd
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 17:17