Svet zdravia
StoryEditor

Penta zrejme nevyjde Pellegrinimu v ústrety, nevidí dôvod na predaj jednej nemocnice

24.04.2019, 15:40
Autor:
TASRTASR
Šéf vládneho kabinetu opakovane zdôrazňuje, že v Bratislave by mala stáť nová štátna a nie súkromná nemocnica.

Finančná skupina Penta nevidí dôvod na predaj jednej nemocnice, ktorá je súčasťou siete pracovísk. Pred rokovaním s premiérom Petrom Pellegrinim (Smer-SD) to povedal Eduard Maták, partner v Penta Investments. Skupina v súčasnosti stavia v hlavnom meste nemocnicu v lokalite Bory.

"Nemocnica je pre nás súčasťou siete skoro 40 pracovísk. Nevidíme dôvod, prečo predávať jednu izolovanú nemocnicu," uviedol pred novinármi. Na otázku, čo by sa stalo, ak by štát vstúpil nejakým podielom, doplnil, že to zatiaľ vylučuje.

Premiér očakáva predstavy Penty

​Na rokovaní na úrade vlády sú aj zástupcovia ministerstva zdravotníctva či lekárski odborári. Premiér pred stretnutím hovoril, že Penta zrejme povie svoje predstavy.

Šéf vládneho kabinetu opakovane zdôrazňuje, že v Bratislave by mala stáť nová štátna a nie súkromná nemocnica. Tvrdí, že nemá nič proti súkromnej, ale mieni urobiť všetko preto, aby veľká nemocnica s kompletným personálom a najlepšími odborníkmi bola v rukách štátu.

"Nemôžem dopustiť, aby sa stalo, že v prechodnej fáze, kým štát postaví svoju nemocnicu, nám najlepší odborníci, lekári odídu do súkromnej nemocnice, a potom bude mať štát problém naplniť svoju nemocnicu," uviedol.

Chce brániť záujmy Slovenska

Pellegrinimu je jedno, s kým bude rokovať, pokiaľ to bude v prospech Slovenska. Zároveň zdôraznil, že v prípade novej nemocnice neurobí nič, čo by zaváňalo kšeftom.

"Mojím záujmom je brániť záujmy Slovenska a urobiť všetko preto, aby občania boli spokojní so zdravotnou starostlivosťou," povedal premiér.

Nemocnicu v Bratislave chcel okrem Penty dlhodobo stavať aj štát. Na mieste skeletu Rázsoch sa má vybudovať nová Univerzitná nemocnica Bratislava. Pre námietky z jedného účastníkov verejného obstarávania sa však doteraz nezačalo ani s búraním skeletu.

01 - Modified: 2024-04-23 19:17:45 - Feat.: - Title: Izraelská armáda poprela, že pochovala v nemocnici v Pásme Gazy Palestínčanov. Vojaci mali telá len preskúmať 02 - Modified: 2024-04-13 07:18:28 - Feat.: - Title: Plná občianska vybavenosť. Na Boroch pribudne nová spojená škola, celkovo má mať päť nadzemných podlaží 03 - Modified: 2024-04-09 14:14:33 - Feat.: - Title: Penta sa teší z druhého najvyšieho medziročného zisku vo svojej histórii. Má plány pre ďalší rast 04 - Modified: 2024-04-09 15:04:03 - Feat.: - Title: Slovalco vypla, aj tak hlási zisk pol miliardy. Penta mení základy, spravila krok podľa vzoru Tkáča 05 - Modified: 2024-04-04 11:27:27 - Feat.: - Title: Pri zámene pacientiek pochybil zdravotník, tvrdí pražská nemocnica. Lekári spôsobili potrat
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 07:59