StoryEditor

Mesežnikov: Nik nemohol predpokladať iný volebný výsledok

09.06.2007, 16:42
Autor:
TASRTASR

Podľa politológa Grigorija Mesežnikova nik nemohol predpokladať iný výsledok ako potvrdenie Vladimíra Mečiara vo funkcii predsedu Ľudovej strany - Hnutia za demokratické Slovensko (ĽS-HZDS).

"Aj keby sa Viliam Veteška zúčastnil priamo na sneme, jeho šance na víťazstvo by boli malé. Tibor Mikuš kandidoval na poslednú chvíľu, bola to len improvizácia," povedal Mesežnikov pre TASR.

Podľa neho je zatiaľ otázne, aký dopad bude mať volebný výsledok na protikandidátov, keďže ich vzťahy so šéfom ĽS-HZDS boli v predvolebnom období dosť napäté.

"Z doterajšej skúsenosti vieme, že kto sa postavil voči Mečiarovi, tak musel odísť. Ale Veteška, ani Mikuš dnes pre Mečiara nepredstavujú nijakú hrozbu. Ak v hnutí ostanú, bude voči nim postupovať s patričnou nedôverou a podozrievavosťou," konštatoval politológ.

Na margo aktivít v rámci európskych politických štruktúr Mesežnikov predpokladá pretrvávanie nedôvery voči hnutiu pri pokuse vstúpiť medzi európskych liberálov a demokratov. Nezmenený status vidí aj pri voličskej podpore.

"Zrejme sa trendy meniť nebudú. Na sneme sa nič nestalo, HZDS má svojich voličov a neponúka momentálne žiadnu alternatívu, ktorá by pritiahla nových voličov," uzavrel Mesežnikov.

Vo verejnej voľbe na dnešnom celorepublikovom sneme ĽS-HZDS v Nitre získal Mečiar 217 hlasov z celkového počtu 240 delegátov. Jeho protikandidátom bol poslanec Tibor Mikuš, ktorého na funkciu predsedu navrhol exminister hospodárstva Milan Cagala.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. máj 2024 13:54