TASR/František Iván
StoryEditor

Trenčiansky primátor Rybníček bude kandidovať na šéfa Únie miest Slovenska

30.05.2019, 09:59
Autor:
TASRTASR
Richard Rybníček má podľa vlastných slov podporu všetkých primátorov krajských miest.

Primátor Trenčína Richard Rybníček sa bude na júnovom sneme v Bratislave uchádzať o post prezidenta Únie miest Slovenska.

Podľa vlastných slov má podporu všetkých primátorov krajských miest. Na podporu kandidatúry lobuje aj medzi primátormi ostatných miest.

„Som rád, že sa mi podarilo presvedčiť minimálne primátorov krajských miest, ale budem robiť všetko pre to, aby som presvedčil aj súčasných členov únie a iných primátorov miest na Slovensku. Sú to práve mestá, ako prirodzené centrá rozvoja, ktoré môžu pripraviť dokument dokončenia reformy verejnej správy. Chceme byť v budúcom roku dobrým partnerom pre rokovanie vlády, kde by sme chceli časť tohto dokumentu zapracovať do programového vyhlásenia vlády,“ skonštatoval Rybníček.

Ako dodal, Bratislava, Trnava a Prešov sú členmi Únie miest Slovenska, na stretnutí primátorov krajských miest v Košiciach deklarovali podľa neho vstup aj Žilina, Banská Bystrica, Košice a Nitra.

Vystúpenie Trenčína zo Združenia miest a obcí Slovenska a vstup do ÚMS schválili v stredu poslanci trenčianskeho mestského zastupiteľstva.

Podľa Rybníčka k 1. júnu vystúpi zo ZMOS aj Trnava, ostatné krajské mestá zostávajú členmi oboch stavovských organizácií.

Rybníčkovou prioritou v Únii miest Slovenska bude podľa vlastných slov príprava zásadného dokumentu reformy verejnej správy nielen v rámci komunálu, ale v rámci štátu.

„Súčasťou toho dokumentu by mali byť aj zmena územnosprávneho členenia, zmena volebného systému, návrh zmeny financovania samospráv, návrh zmeny fungovania štátnej správy, počty ministerstiev. Budeme musieť veľmi rýchlo začať poskytovať špičkový servis mestám k súčasnej legislatíve,“ zdôraznil trenčiansky primátor s tým, že na čele špecializovanej profesijnej skupiny by mal stáť Viktor Nižňanský.

01 - Modified: 2024-03-04 19:20:37 - Feat.: - Title: Správne posúdenie situácie alebo necitlivý verdikt? Svinstvo, arbitri nás cielene poškodili, soptil Rybníček 02 - Modified: 2024-02-23 15:43:06 - Feat.: - Title: Projekt ako v Bratislave. Mesto na západe Slovenska získa takmer 300 nových bytov 03 - Modified: 2024-02-15 10:11:16 - Feat.: - Title: Železnice zakúpili nové vlakové súpravy, pri skúšobnej jazde sa dve pokazili. Vlaky posilnia spoje do týchto miest 04 - Modified: 2024-01-25 13:55:39 - Feat.: - Title: Situácia v slovenských mestách je z finančného hľadiska napätá až neudržateľná, varuje Rybníček 05 - Modified: 2024-01-17 09:21:01 - Feat.: - Title: Polícia obvinila tínedžera, ktorý sa v Trenčíne spolužiakom vyhrážal postrieľaním
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
23. apríl 2024 09:51