HN/Pavol Funtál
StoryEditor

Drucker ešte stranu nezaložil, v regiónoch chce hovoriť o riešeniach

07.07.2019, 10:10
Autor:
TASRTASR
Exminister zdravotníctva Tomáš Drucker nekonkretizoval, s kým by chcel spolupracovať, dôležité je pre neho hodnotové nastavenie ľudí, ich príbeh.

Tomáš Drucker stále neoznámil vznik svojej strany, ale uvedomuje si, že ak sa chce ktokoľvek zapojiť do najbližších parlamentných volieb, musí sa prejaviť teraz. Exminister zdravotníctva chce počas leta hovoriť v regiónoch s ľuďmi o konkrétnych riešeniach.

Podrobnosti neuvádza

O prípadnej strane podrobnosti nateraz neuvádza. "Mám pocit, že mnohí ľudia nenachádzajú alternatívu pre seba v ideách, programoch a konaní doteraz existujúcich strán, a aj preto vznikajú nové. Som presvedčený, že je potrebné sa viac orientovať na konkrétne riešenia a menej sa venovať iba emotívnemu popisovaniu problémov. Občania prirodzene od politikov očakávajú vidieť reálne výsledky. Divadlo dlhodobo nestačí," uviedol pre TASR.

V regiónoch mieni s ľuďmi hovoriť o programových návrhoch, konkrétnych riešeniach. Vo videu na sociálnej sieti hovorí o pomoci mladým rodinám, o dôstojnom živote pre seniorov a spomína potrebu ďalších opatrení pre zdravotníctvo.

Drucker nekonkretizoval, s kým by chcel spolupracovať, dôležité je pre neho hodnotové nastavenie ľudí, ich príbeh. "Som zástancom toho, že sa dnes netreba splašiť a hovoriť iba o nových tvárach, o ktorých nič nevieme a nepoznáme ich príbehy," podotkol.

Kupuje sa mačka vo vreci

Veľakrát sa podľa neho kupuje „mačka vo vreci“. "Potrebujete ľudí, ktorí v živote niečo dokázali, prekonali a ukázali, ako sa správajú v rôznych situáciách," doplnil Drucker, ktorý sa nedávno stretol napríklad s poslancami Národnej rady SR z klubu Mosta-Híd Katarínou Cséfalvayovou a Martinom Fedorom.

Vyjadrenia expremiéra a predsedu Smeru-SD Roberta Fica na svoju adresu komentovať nechce. Fico v súvislosti s Druckerom nedávno hovoril o chovaní si hadov na prsiach a tiež, že Drucker nemá na to, aby chodil po regiónoch a lákal ľudí na riešenie sociálnych otázok.

"To je typický kaviarenský liberálny politik. Je to typ projektu, ktorý nás nezaujíma a neohrozuje," povedal o Druckerovi a jeho možnej strane Fico.

01 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Hovoria im vlci. Aká je agenda mladých smerákov v parlamente? Glücka zaujímajú regióny, Mažgúta kultúra 02 - Modified: 2024-04-13 15:44:19 - Feat.: - Title: "Fico tomu nerozumie." SaS je skeptická voči vyjadreniam premiéra o znižovaní počtu štátnych úradníkov 03 - Modified: 2024-04-13 12:45:43 - Feat.: - Title: Slovensko odmieta Migračný pakt Európskej únie, tvrdí Fico. Hrozbu pokuty nepovažuje za demokratickú 04 - Modified: 2024-04-13 12:20:01 - Feat.: - Title: Fico chce naštartovať slovenskú ekonomiku. Zdrojom konsolidácie je aj prezamestnanosť v štátnej správe, tvrdí 05 - Modified: 2024-04-13 11:28:35 - Feat.: - Title: Nezdieľame názor Fica o poste šéfa Národnej rady, platí koaličná zmluva, znie z Hlasu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 03:33