StoryEditor

Vallo urobil nečakaný krok. Stopol projekt v Petržalke, ktorý bol schválený ešte za Nesrovnala

13.07.2019, 00:00
Autor:
lmlm
Ide o polyfunkčný dom pod názvom Pri Dunajských ramenách, ktorý sa nachádza neďaleko Nemocnice na Antolskej ulici a známeho jazera Draždiak.

Primátor Bratislavy Matúš Vallo urobil nečakaný krok. Stopol vopred schválený projekt na Betliarskej ulici na konci Petržalky, ktorý scchválilo ešte bývalé vedenia Bratislavy za Iva Nesrovnala. Informáciu priniesol portál etrend.sk. O nezvyčajný krok sa postaral pri povoľovacom konaní.

Petržalka sa obrátila na mesto

Ide o polyfunkčný dom pod názvom Pri Dunajských ramenách, ktorý sa nachádza neďaleko Nemocnice na Antolskej ulici a známeho jazera Draždiak. Projekt Pri dunajských ramenách zahŕňal 42 jedno až trojizbových bytov a apartmánov.

Developerom je spoločnosť DP Real. Dôvodom stopnutia tohto projektu je fakt, že v januári sa na magistrát obrátila mestská časť Petržalka pod vedením starostu Jána Hrčku. Tá žiadala o potvrdenie platnosti.

Betliarska ulica Betliarska ulica Google Maps

​„V januári 2019 bola na Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy doručená žiadosť Mestskej časti Bratislava – Petržalka, ako príslušného stavebného úradu, v ktorej požiadali o potvrdenie platnosti vydaného záväzného stanoviska hlavného mesta, nakoľko v predloženej dokumentácii pre územné rozhodnutie, vypracovanej oprávnenou osobou podľa príslušných ustanovení stavebného zákona, sú nesprávne vymedzené hranice funkčných plôch, na ktorých sa zámer nachádza a vzhľadom na uvedené navrhovaná stavba nie je v súlade s platnou územnoplánovacou dokumentáciou mesta,“ píše sa v stanovisku, ktoré HN poskytol hovorca mesta Peter Bubla.

Definitívne stanovisko

Portál etrend.sk píše, že Petržalka argumentovala tým, že príjazdová rampa, či parkovisko na streche podzemného podlažia sa nachádza na ploche, ktorá je určená pre Mestskú hromadnú dopravu, kde nie je povolené umiestňovať stavby.

Vzhľadom na uvedené investičný zámer bol v skutočnosti navrhnutý prevažným objemom vo funkčnej ploche zariadení mestskej hromadnej dopravy a autobusovej hromadnej dopravy, číslo funkcie 701, kde je neprípustné umiestňovať stavby a zariadenia nesúvisiace s funkciou a uvažovaný zámer teda nie je v súlade s Územným plánom hlavného mesta SR Bratislavy, rok 2007, v znení zmien a doplnkov," píše sa v stanovisku.

Toto stanovisko k predloženej posudzovanej dokumentácii zámeru, ku ktorej sa mesto vyjadrovalo v máji 2018, je definitívne. "V prípade, ak v budúcnosti bude v predmetnom území predložený akýkoľvek iný zámer, hlavné mesto sa ním v rámci svojich kompetencií bude zaoberať." 

Mesto sa neobáva, že by kvôli stopnutému projektu hrozili komplikácie. "V predmetnom prípade ide o hrubé pochybenie zo strany žiadateľa o vydanie záväzného stanoviska, ktorý predložil hlavnému mestu nekorektnú dokumentáciu stavby. Je v záujme investora, aby pri plánovaní ďalšieho postupu zohľadnil túto skutočnosť."

Betliarska ulica Betliarska ulica Google Maps

01 - Modified: 2024-04-05 12:58:53 - Feat.: - Title: Petržalka vydala na druhé kolo prezidentských volieb rekordný počet hlasovacích preukazov 02 - Modified: 2024-04-04 09:48:35 - Feat.: - Title: VIDEO Petržalka má problém s potkanmi. Pochutnávajú si na smetiach, mestská časť im odkázala, že si majú pomôcť sami 03 - Modified: 2024-03-28 12:08:34 - Feat.: - Title: Električková trať v Petržalke nemusí byť dokončená včas. Hrčka je skeptický 04 - Modified: 2024-03-26 10:57:21 - Feat.: - Title: Penta predstavila projekt Southbank na južnom brehu Dunaja. Návrh pracuje s verejným priestorom aj zeleňou 05 - Modified: 2024-03-07 13:52:19 - Feat.: - Title: Polícia zaistila v Petržalke vyše tisíc kusov nevybuchnutej vojenskej munície
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 11:50