Béla BugárTASR/J. Kotian
StoryEditor

Je jedno, s koľkými poslancami dovládne vládna koalícia, hovorí Bugár

07.08.2019, 08:47
Autor:
TASRTASR
Predseda Mosta-Híd sa neobáva, že by v parlamente koalícii pol roka pred voľbami neprechádzali zákony.

Ak by mala vládna koalícia menšinu v parlamente, ešte to neznamená, že by neprechádzali zákony. V rozhovore pre TASR to uviedol predseda vládneho Mosta-Híd Béla Bugár.

Reagoval tak na prípadné odchody poslancov z klubu Mosta-Híd. Hovorí sa napríklad o odchode Kataríny Cséfalvayovej či Martina Fedora (obaja Most-Híd). Toho na spoluprácu oslovil exminister zdravotníctva Tomáš Drucker, Fedor tiež zvažuje, či bude v politike pokračovať.

"Sú to poslanci za Sieť, my sme ich pričlenili. Môže sa stať, že aj keď neodídu, nebudú hlasovať s nami. Pani poslankyňa Cséfalvayová aj s pánom Fedorom už viackrát hlasovali inak, ako bola dohoda na klube, a zákony prechádzali. Čiže neriešme to, čo momentálne nemáme prečo riešiť," povedal Bugár.

Predseda Mosta-Híd sa neobáva, že by v parlamente koalícii pol roka pred voľbami neprechádzali zákony. Tvrdí, že ani opoziční poslanci nesedia v pléne v plnom počte, preto nie je vždy potrebných 76 poslancov na schvaľovanie legislatívy.

"To je jedno, s koľkými poslancami dovládne vládna koalícia. Hlavné je, aby dôležité a potrebné veci ešte prešli," povedal s tým, že nikto nemôže poslancovi zakázať hlasovať podľa svojho vedomia a svedomia.

Fedor uviedol, že sa pravdepodobne v septembri rozhodne, či bude pokračovať v politike. "V prípade, že budem pokračovať v politike, chcel by som pôsobiť v tíme ľudí, ktorí budú presadzovať normálnu, vecnú a programovú politiku," uviedol.

Cséfalvayová mala nedávno spory s predsedom parlamentu Andrejom Dankom (SNS) napríklad v súvislosti so zahraničnými cestami. Danko ju v minulosti tiež vyzval na odchod z koalície. Vtedy jej Bugár vyslovil podporu.

01 - Modified: 2024-04-25 21:58:47 - Feat.: - Title: Predsedu bulharského parlamentu Rosena Žeľazkova odvolali z funkcie, obvinil ho bývalý koaličný partner 02 - Modified: 2024-04-24 14:48:33 - Feat.: - Title: Manažment telerozhlasu vníma krok vlády ako snahu ovládnuť inštitúciu 03 - Modified: 2024-04-24 14:11:22 - Feat.: - Title: PS kritizuje zákon o telerozhlase, hovorí o účelových zmenách 04 - Modified: 2024-04-23 12:21:55 - Feat.: - Title: Gašpar považuje Harabina za odborníka. Tvrdí však, že zhoda v koalícii bude problematická 05 - Modified: 2024-04-08 10:15:03 - Feat.: - Title: Danko je pripravený rokovať o zmenách v koalícii. Politická mapa sa zásadne mení, hovorí šéf SNS
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 13:28