StoryEditor

Hlina predstavil dve nové posily. Prichádzajú od Matoviča

07.08.2019, 10:52
Autor:
TASRTASR
Sledujte tlačovú konferenciu poslankýň Soni Gaborčákovej a Eleny Červeňákovej s predstaviteľmi KDH.

Poslankyne Národnej rady SR Soňa Gaborčáková a Elena Červeňáková (obe nezaradené) budú v nasledujúcich parlamentných voľbách kandidovať za mimoparlamentné KDH. Informovali o tom na stredajšej tlačovej konferencii spolu s predsedom KDH Alojzom Hlinom.

Dve posily od Matoviča

"Sme posilnení o významné posily do nášho tímu," skonštatoval Hlina. KDH má podľa jeho slov ambíciu zostaviť do parlamentných volieb silnú kandidátku. Ozrejmil, že poslankyne budú s KDH nateraz spolupracovať ako odborníčky, nevylučuje však ich prípadný vstup do strany. Dodal, že KDH vedie rokovania s viacerými ďalšími osobnosťami, o výsledkoch budú informovať.

Gaborčáková považuje KDH za stabilnú politickú stranu, ktorá sa ku kresťanským hodnotám hlási dlhodobo a nielen vtedy, keď je to moderné. "Budem sa venovať sociálnej politike, budem klásť dôraz na nepopulistickú sociálnu politiku," zdôraznila s tým, že krajina bude čeliť výzvam ako starnutie obyvateľstva, prehrievanie ekonomiky, automatizácia a robotizácia.

Voľné ruky

Dodala, že Slovensko preto potrebuje stranu s pevnými hodnotami.

"V KDH mám voľné ruky pri práci v oblasti dlhodobej starostlivosti, starostlivosti o našich seniorov," povedala Červeňáková s tým ,že štát sa o nich nestará. Naďalej chce spolupracovať aj so zdravotnými sestrami na zlepšení ich pracovných podmienok. Zdôraznila, že na poskytovanie kvalitnej zdravotnej starostlivosti je potrebné zvýšiť aj postavenie zdravotných pracovníkov.

Gaborčáková a Červeňáková pôsobili donedávna v klube OĽaNO. Okrem nich z neho odišli aj Veronika Remišová, Anna Verešová a Jozef Lukáč. Všetci uviedli, že v budúcoročných parlamentných voľbách nebudú kandidovať za OĽaNO.

01 - Modified: 2024-04-21 12:28:04 - Feat.: - Title: PS možno Rašiho ako šéfa parlamentu nepodporí, Drucker odmieta spory v koalícii 02 - Modified: 2024-04-20 15:00:40 - Feat.: - Title: KDH predstavilo program do Európskeho parlamentu, chce presadzovať silné Slovensko 03 - Modified: 2024-04-19 13:19:16 - Feat.: - Title: KDH som za podporu 13. dôchodku nič nesľúbil, reaguje Tomáš na tvrdenia hnutia 04 - Modified: 2024-04-19 12:34:04 - Feat.: - Title: Je vylúčené, aby SNS vnucovala slovenskej kultúre iba svoj pohľad, kritizoval Mikloško 05 - Modified: 2024-04-18 18:00:37 - Feat.: - Title: Parlament v prvom čítaní schválil zákon o strategických investíciach, opozícia ho kritizuje
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
23. apríl 2024 13:50