StoryEditor

Dzurinda: Premiér neplní svoje sľuby

13.10.2006, 00:00
Autor:
SITASITA
Bratislava -- Predvolebné sľuby Roberta Fica sa podľa predsedu SDKÚ-DS Mikuláša Dzurindu rozchádzajú s konkrétnymi krokmi vlády po voľbách.

Predvolebné sľuby Roberta Fica sa podľa predsedu SDKÚ-DS Mikuláša Dzurindu rozchádzajú s konkrétnymi krokmi vlády po voľbách. Dzurinda upozornil, že vláda nenavrhla zaviesť zníženú sadzbu DPH na potraviny a energie, aj keď to Fico pred voľbami sľuboval. Predseda SDKÚ-DS tiež upozornil, že cena energií naďalej vzrastá. Vláda podľa Dzurindu nenavrhla ani zavedenie zvýšenej sadzby dane pre prirodzené monopoly, banky a finančný sektor, ako to sľuboval Fico pred voľbami. Vláda nenavrhla ani daň z dividend, ani zníženie sadzby dane z príjmu pod 19 percent pre osoby, ktoré zarábajú menej.
"Dzurinda definitívne politicky oslepol, pretože obviňovať súčasnú vládu, že neplní svoj program, je tou najabsurdnejšou formou kritiky, akú si vôbec mohol vybrať," reaguje na kritiku vyhlásenie premiéra Fica. Podľa hovorkyne predsedu vlády Silvie Glendovej vláda postupuje presne v zmysle svojich záväzkov a plnenie úloh si rozložila na celé 4-ročné obdobie. Súčasná vláda za tri mesiace urobila pre ľudí toľko, čo by Dzurinda neurobil ani za 100 rokov, zdôrazňuje sa vo vyhlásení.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
04. máj 2024 20:25