TASR - Lenka Krošláková
StoryEditor

"Ovládnuť Markízu, kúpiť TA3." Kočner vytvoril po vražde Kuciaka akčný plán

26.08.2019, 09:10
Autor:
mahomaho
Jedným z bodov Kočnerovho plánu bolo presadiť v parlamente zákon, ktorý by označoval časť médií ako zahraničných agentov. 

Marian Kočner mal po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice vytvorený akčný plán, ktorý plánoval spustiť v prípade, ak by Most-Híd odišiel z vládnej koalície. 

Vyplýva to z komunikácie s Alenou Zsuzsovou cez aplikáciu Threema. Informáciu priniesol portál Aktuality.sk.

Súčasťou Kočnerovho plánu malo byť ovládnutie Markízy či kúpa televízie TA3. "Ovládnuť Markízu – sposlušniť Sláva a jeho médiá – po..bať Miša a kúpiť TA3,“ písal Kočner​ Zsuzsovej.

"Oslabiť mainstream médiá"

Jedným z bodov bolo aj presadiť v parlamente zákon, ktorý by označoval časť médií a mimovládne organizácie ako zahraničných agentov. 

"Schváliť zákon o zahraničnom agentovi (podporí to aj Kotleba) – cez tento zákon oslabiť mainstream médiá – od..bať novým zákonom mimovládky," napísal Zsuzsovej 11. marca 2018.

Štyri dni predtým predložila ĽSNS v parlamente návrh zákona, ktorý mal označovať za zahraničných agentov mimovládne organizácie, ktoré sú financované zo zahraničia. 

Kontakty s Kočnerom odmietajú

Kotlebovci odmietli kontakty s Kočnerom po tom, ako sa minulý týždeň objavili správy z Threemy o tom, že po vražde Kuciaka mali podporiť Ficovu vládu. 

Kočner mal podľa komunikácie pre ĽSNS vybaviť, že Najvyšší súd ich neoznačí za fašistickú stranu. 

10. marca minulého roka napísal Zsuzsovej správu, v ktorej tvrdí, že kotlebovci podržia Ficovu vládu.

​Kočner v Threeme tvrdí, že ĽSNS mu bude zaviazaná za to, že im vybaví nerozpustenie na Najvyššom súde. 

„Som vybavil, že NS SR pošle do p..e Čižnárove podanie na zrušenie ich strany. Súd povie, že nie sú fašisti. Tak sú mi niečo dlžní. Vidím dopredu pár krokov,“ písal Kočner.

Kotlebovci popreli, že by Kočner pre nich niečo vybavoval. „Nikdy som sa nestretol ani nekomunikoval s Kočnerom,“ vyjadril sa ešte pred zverejnením komunikácie pre HN šéf strany Marian Kotleba.

01 - Modified: 2024-01-17 13:19:45 - Feat.: - Title: My Slovania spravíme zo západnej Európy trávnik. Od Tatier po La Manche, hrozil Radačovský v europarlamente 02 - Modified: 2024-01-15 09:34:56 - Feat.: - Title: Kotleba ohlásil prezidentskú kandidatúru, začína zbierať podpisy 03 - Modified: 2023-10-05 15:45:14 - Feat.: - Title: NAKA sa zaoberá bilbordmi ĽSNS pre podozrenie z podnecovania etnickej nenávisti 04 - Modified: 2023-10-01 15:00:00 - Feat.: - Title: Matečná, Osuský a ďalší. Parlament ušiel expremiérovi, ministrom, ale aj dlhoročným bardom 05 - Modified: 2023-08-24 12:49:56 - Feat.: - Title: Kandidátka strany Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) pre parlamentné voľby
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 17:05