StoryEditor

Gáborík je na infúziách a proti Nórom nenastúpi

28.04.2007, 16:00
Autor:
SITASITA
Marián Gáborík napokon vynechá prvý zápas Slovenska na hokejových majstrovstvách sveta v Moskve. Útočník Minnesoty prišiel v piatok podvečer do dejiska šampionátu s brušnou virózou, ktorú sprevádzala zvýšená teplota a hnačky.

Počas prvých hodín pobytu v ruskej metropole neprijímal potravu. Jeho účasť v súboji s Nórskom je vylúčená. "Bol na infúziách, do rána bral liečbu. Jeho stav sa mierne zlepšil.

Dúfam, že ešte v priebehu dnešného dňa bude na diéte a pomaly začne prijímať ľahšiu potravu. Možno už v nedeľu vykorčuľuje na ľad," informoval agentúru SITA lekár slovenskej výpravy Dalimír Jančovič, ktorého v Moskve zamestnal aj kapitán reprezentácie Miroslav Šatan. Ten tiež pricestoval do Ruska s miernou virózou. "Miro pokašliaval, bral antibiotiká. Už sa to mierne zlepšilo, ale stále je v liečbe," uviedol Dalimír Jančovič. Ďalší hokejisti sú v poriadku, naplno už trénuje aj Karol Križan, ktorý mal problémy so svalovým priťahovačom. Brankár švédskeho MODO však po tréningovom a zápasovom výpadku v sobotu proti Nórom ešte nenastúpi.

Dalimír Jančovič je pri slovenskej reprezentácii dlhšiu dobu, zažil už aj svetový šampionát 2000 v ruskom Petrohrade. Preto môže porovnávať podmienky na prácu lekára aké boli počas majstrovských turnajov v Rusku či v iných krajinách. "Podmienky v halách sú garantované, štandard je na rovnakej úrovni. Zatiaľ využívam iba vlastné veci. Dúfam, že nebudem musieť navštíviť nejakú nemocnicu, tam to môže byť zábavné," uviedol Dalimír Jančovič.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
08. máj 2024 13:26