StoryEditor

Kauza Hedviga: Polícia už nového svedka preveruje

21.06.2007, 00:00
Kauza študentky Hedvigy Malinovej naberá nové rozmery. Podľa informácií HN nitrianska polícia už začala preverovať dôveryhodnosť muža Z. K., ktorý médiám tvrdil, že pozná údajného útočníka na Hedvigu - Roberta B. z Nitry.

Preverujú najmä to, prečo so svojím svedectvom neprišiel skôr a prečo sa sám neobrátil na políciu. Polícia ho vyzve, aby prišiel podať vysvetlenie. "Ak poskytne relevantné informácie, tak ho vyšetrovateľ následne môže vypočuť v pozícii svedka," povedal Martin Korch z policajného prezídia. Policajti preveria tiež alternatívu, či náhodou nejde o vyrovnávanie si účtov medzi Z. K. a údajným útočníkom Robertom B.
Otázky pre svedka
Aj študentkin advokát Roman Kvasnica žiada, aby bol Z. K. riadne predvolaný a vypočutý ako nepriamy svedok a mohol mu klásť otázky. "To isté očakávam aj pri tom mužovi, ktorý bol označený za páchateľa a aj jeho matke," dodal pre HN. Polícia už potvrdila, že si posvieti aj na Roberta B.
Na akékoľvek oficiálne informácie o aktuálnom vývoji tejto kauzy však nitrianska polícia uvalila informačné embargo. V prípade zatiaľ nekoná ani Krajská prokuratúra v Nitre. "Nie je ešte rozhodnuté o námietkach zaujatosti voči nitrianskym prokurátorom, ktoré podal Hedvigin advokát," povedal hovorca nitrianskej prokuratúry Jaroslav Maček.
Alibi od matky
Svedok Z. K. sa včera po celý deň vyhýbal médiám a nebol dostupný ani na telefóne. Informácie novinárom neposkytoval ani údajný páchateľ Róbert B., ktorý žije so svojou matkou v panelákovom byte na sídlisku Chrenová. Tá opakovane potvrdila jeho alibi, podľa ktorého bol v čase útoku doma. Podľa informácií niektorých susedov sa rodina na sídlisko presťahovala pred niekoľkými mesiacmi z mestskej časti Predmostie. Táto nitrianska štvrť sa nachádza v tesnom susedstve s parkom, v ktorom sa údajný útok na Hedvigu mal odohrať. Viacerí susedia tiež včera tvrdili, že Roberta B. videli s osobami, ktoré by mohli patriť k extrémistickým skupinám.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
23. apríl 2024 08:54