StoryEditor

Súd oslobodil exministra

28.06.2007, 00:00
Autor:
SITASITA

Krajský súd v Bratislave zamietol ako nedôvodné odvolanie prokurátora proti rozsudku Okresného súdu z januára 2007, ktorým boli bývalý minister pre správu a privatizáciu národného majetku Peter Bisák a bývalý prezident Prezídia Fondu národného majetku SR Štefan Gavorník oslobodení spod obžaloby za trestný čin prijímania úplatku. Bisák bol oslobodený aj spod obžaloby za trestný čin zneužívania právomoci verejného činiteľa. Informoval o tom exministrov obhajca Dušan Ivan.
Obžaloba bola založená na tom, že Peter Bisák a Štefan Gavorník v roku 1995 prijali úplatok v súvislosti s privatizáciou štátneho podniku EZ Elektrosystémy Bratislava a Gavorník prijal úplatok aj v súvislosti s privatizáciou Slovenských magnezitových závodov v Hačave. "Rozhodnutím krajského súdu sa vec definitívne právoplatne uzavrela," uviedol Ivan.
Exminister je stále obžalovaný z toho, že počas jeho pôsobenia v rokoch 1994 až 1998 uložilo ministerstvo prostriedky osobitného účtu v komerčných bankách. Prokuratúra v tejto kauze je toho názoru, že nakladať s prostriedkami osobitného účtu mohla podľa zákona o malej privatizácii len Slovenská sporiteľňa.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
17. máj 2024 06:11