Bytový komplex Bonaparte sa stal symbolom spojenia Bašternáka a špičiek Smeru. Investorom stavby bola firma REAL FORUM INVEST, s. r. o., ktorej spoločníkom bol v rokoch 2009 až 2013 Ladislav Bašternák. Bývanie v komplexe si prenajíma aj expremiér Robert Fico. Opozícia ho opakovane vyzvala, aby sa z komplexu vysťahoval. Pred Bonaparte sa v roku 2016 konali verejné protesty, na ktorých sa zúčastnili tisíce ľudí aj politici. Komplex sa nachádza na Radvanskej ulici v Bratislave. Medzi ďalšími významnými osobnosťami, ktoré vlastnia priestory v Bonaparte, je aj bývalý minister financií Ján Počiatek.HN/Pavol Funtál
StoryEditor

Fico už asi nebýva v komplexe Bonaparte, tvrdí Pellegrini

24.09.2019, 14:40
Autor:
TASRTASR
​Byt mal Ficovi prenajímať podnikateľ Ladislav Bašternák, ktorého v marci odsúdili v kauze neodvedenia dane a poistného na nepodmienečný päťročný trest odňatia slobody.

Predseda Smeru-SD Robert Fico už pravdepodobne nebýva v komplexe Bonaparte.

"Podľa mojich informácií tam už asi nebýva," povedal v utorok premiér Peter Pellegrini po pravidelnom straníckom stretnutí v centrále Smeru-SD.

Nemôžem to potvrdiť, kým to nebude definitívne potvrdené," reagoval pre HNonline na tieto informácie hovorca Smeru Ján Mažgút.

​Byt mal Ficovi prenajímať podnikateľ Ladislav Bašternák, ktorého v marci odsúdili v kauze neodvedenia dane a poistného na nepodmienečný päťročný trest odňatia slobody.

Bašternákovi prepadol majetok v prospech štátu, keďže spôsobil škodu v značnom rozsahu. Expremiér v marci avizoval, že ak pôjde byt do dražby, nekúpi ho.

V máji priniesol týždenník Trend na svojom webe informáciu, že bývalý premiér by sa mal presťahovať do lukratívnej časti na Drotárskej ceste.

Fico v marci uviedol, že si podľa vlastných slov počká na rozhodnutie správcu konkurznej podstaty v súvislosti so svojím odsťahovaním z bytu podnikateľa Ladislava Bašternáka, ktorého odsúdili.

​Fico zároveň uviedol, že musí komunikovať s novým vlastníkom bytu, ktorým je štát.

"Ak máte nejaký problém s mojím bývaním, tak odpoviem veľmi jednoducho. Ja si počkám na rozhodnutie správcu konkurznej podstaty, pretože mám dnes nového vlastníka, s ktorým musím komunikovať. Vždy ste chceli, aby som mal iného vlastníka. Štát je dnes vlastníkom bytu, v ktorom bývam," priblížil.

Podnikateľa Ladislava Bašternáka v kauze neodvedenia dane a poistného odsúdil 14. marca trojčlenný senát odvolacieho Krajského súdu v Bratislave na nepodmienečný päťročný trest odňatia slobody. Odpykať by si ho mal v ústave s minimálnym stupňom stráženia.

01 - Modified: 2024-04-23 11:47:01 - Feat.: - Title: Do webu Českej tlačovej kancelárie sa nabúrali hackeri. Vymysleli si správu o atentáte na Pellegriniho 02 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Hovoria im vlci. Aká je agenda mladých smerákov v parlamente? Glücka zaujímajú regióny, Mažgúta kultúra 03 - Modified: 2024-04-13 15:44:19 - Feat.: - Title: "Fico tomu nerozumie." SaS je skeptická voči vyjadreniam premiéra o znižovaní počtu štátnych úradníkov 04 - Modified: 2024-04-13 14:06:52 - Feat.: - Title: Pellegrinimu zablahoželal k víťazstvu v prezidentských voľbách aj čínsky prezident 05 - Modified: 2024-04-13 12:45:43 - Feat.: - Title: Slovensko odmieta Migračný pakt Európskej únie, tvrdí Fico. Hrozbu pokuty nepovažuje za demokratickú
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 02:38