StoryEditor

Danko začal používať výrok "Nefeť pleseň" už oficiálne. Pri kritike reformy zdravotníctva použil aj vulgarizmus

29.09.2019, 15:02
Autor:
lmlmTASRTASR
Andrej Danko v správe o reforme zdravotníctva uviedol, že je proti rušeniu nemocníc a je za výstavbu s heslom "Nefeť pleseň, likviduj ju."

Pred pár týždňami sa stal šéf parlamentu a SNS terčom posmeškov kvôli jeho výroku "Nefeť pleseň." Ten zaznel v relácii Sobotné dialógy. Dnes už sa Danko tomuto výroku podvolil a začal ho používať oficiálne.

"Nefeť pleseň, likviduj ju"

V správe o reforme zdravotníctva totiž uviedol, že je proti rušeniu nemocníc a je za výstavbu s heslom "Nefeť pleseň, likviduj ju."

​Danko dokonca pri kritike stratifikácie zašiel ešte ďalej a použil aj vulgarizmus.

Ak sa za štyri roky nič v zdravotníctve neurobilo, ak sa nemocnice pre ľudí nestavajú, ak nie je jasná sieť štátnych nemocníc, tak celá reforma pod názvom stratifikácia nemocníc je s prepáčením taký „odrb“ na občanov Slovenska," tvrdí šéf národniarov.

Danko dodal, že má za sebou ťažkú operáciu a vie, čo je to ležať v neistote.

"Hovorilo sa vraj, že sa nedostavaná nemocnica búra. Mám ale pocit, že sa ešte poriadne s búracími prácami ani nezačalo. Je potrebné riešiť výstavbu a opravy nemocníc," povedal Danko s tým, že pripomenul, že strana navrhla záko, ktorý má pomôcť rýchlejšie opravovať nemocnice a internáty. 

Podľa Danka stratifikácia nevyrieši problém zdravotníctva, iba vznikajú ďalšie otázky. „Uvedomujem si, že nie v každej menšej obci môže byť reálne pôrodnica. Som zásadne proti rušeniu štátnych nemocníc. Som proti, aby sme ustupovali súkromnému sektoru. Skôr som čakal, že pani ministerka príde a povie, ako sa dá rýchlo postaviť nemocnica, ktorá sa nám rozpadáva na Kramároch,“ dodal.

Danko na záver dodal, že sa premrhali štyri roky v zdravotníctve.

Reakcia ministerstva

"Ministerstvo zdravotníctva odmieta dnešné tvrdenia SNS, že prelomová reforma zdravotníctva Stratifikácia alebo Zdravá zmena prinesie rušenie nemocníc. V tomto prípade ide o hrubé nepochopenie materiálu. Ministerstvo zdravotníctva je otvorené konštruktívnemu dialógu a v prípade záujmu je ochotné materiál zástupcom strany SNS opätovne vysvetliť. Zatiaľ čo strana SNS dáva návrhy riešení, ministerstvo zdravotníctva už zrealizovalo množstvo konkrétnych krokov, ktoré posúvajú zdravotníctvo vpred," píše sa v reakcii ministerstva.

Vláda v piatok odobrila zákon o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti, ktorý prináša reformu slovenských nemocníc. Po rokovaní kabinetu to potvrdil s tým, že reforma je naplánovaná na niekoľko volebných období.

Zmyslom navrhovanej právnej úpravy je, aby sa špecializovaná zdravotná starostlivosť a niektoré typy najmä invazívnych a operačných zdravotných výkonov koncentrovali do nemocníc, kde na ich poskytnutie majú potrebné zručnosti a skúsenosti, čím sa zabezpečí lepšia kvalita poskytovanej zdravotnej starostlivosti.

Ministerka Kalavská cez víkend povedala, že stratifikácia nesmie byť predmetom politickej vojny. Ak by sa tak v parlamente stalo alebo by to hrozilo, ministerka je rozhodnutá návrh stiahnuť.

01 - Modified: 2024-04-19 10:39:49 - Feat.: - Title: SaS chce odvolávať Huliaka z postu predsedu výboru. Dôvodom je cigareta v parlamente 02 - Modified: 2024-04-18 09:29:58 - Feat.: - Title: Ide o významný posun. Dôchodcovia ocenili návrh SNS ohľadom prenosu rekreačných poukazov seniorom 03 - Modified: 2024-04-18 11:20:24 - Feat.: - Title: VIDEO Huliak chce dokázať, že CO2 prospieva rastlinám. Zapálil si cigaru v priestoroch parlamentu, je to však zakázané 04 - Modified: 2024-04-13 11:16:30 - Feat.: - Title: Pre Slovensko by bolo najlepšie, keby bol šéfom Národnej rady Danko, vyhlásil Fico 05 - Modified: 2024-04-13 09:55:50 - Feat.: - Title: Návrh z dieľne SNS: Poslanci chcú, aby mohli zamestnanci rekreačný poukaz preniesť na rodiča
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 07:08