StoryEditor

Vedenie Smeru si predvolá Glváča. Bude s ním stretnutie, vyjasníme si veci, tvrdí Erik Tomáš

24.10.2019, 13:00
Autor:
TASRTASR
Termín stretnutia vedenia Smeru Erik Tomáš povedať nevedel, priblížil však, že veľká časť vedenia strany bola aj na výjazdovom rokovaní a mala iný program.

Situácia v súvislosti s údajnou komunikáciou podpredsedu Národnej rady (NR) SR Martina Glváča (Smer-SD) a Mariana Kočnera sa má riešiť na pôde vedenia strany.

Povedal to poslanec Smeru-SD Erik Tomáš v súvislosti s vyhlásením opozície, že chcú iniciovať zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu na odvolanie Glváča z funkcie. Predseda poslaneckého klubu Mosta-Híd Tibor Bastrnák ešte nevedel povedať, ako budú v prípade mimoriadnej schôdze hlasovať, musí k tomu zasadnúť poslanecký klub.

​"Mám na to, samozrejme, osobný názor, ale nebudem robiť predbežné závery. Keďže je avizované stretnutie vedenia strany s pánom Glváčom, tak to je pôda, kde by sa celá táto vec mala vyšetriť, vyjasniť a potom zaujmem postoj," povedal Tomáš.

Termín stretnutia vedenia Smeru-SD povedať nevedel, priblížil však, že veľká časť vedenia strany bola aj na výjazdovom rokovaní a mala iný program.

Iniciatívu opozície označil za klasickú divadelnú hru opozície. "Myslím si, že opozícia týmto konaním pomerne dosť dehonestuje tento inštitút. Je tragikomické, že schôdzu zvolávajú páni Sulík a Matovič, ktorí sa s Marianom K. osobne stretávali a riešili s ním citlivé témy," poznamenal.

Predseda poslaneckého klubu Most-Híd Tibor Bastrnák ešte nevedel povedať, či v prípade zvolania mimoriadnej schôdze podporia Glváča vo funkcii. Ak opozícia odovzdá potrebné podpisy a predseda parlamentu schôdzu zvolá, bude podľa jeho slov k tomu zasadať poslanecký klub a dohodnú sa na postupe.

Podpredseda SNS Anton Hrnko v tejto súvislosti pripomenul slová predsedu strany a šéfa parlamentu Andreja Danka, že stranícki nominanti sú zodpovednosťou strany.

​Poslanec parlamentu Karol Farkašovský (SNS) si myslí, že nie je vhodné niekoho odvolávať z funkcie na základe údajných medializovaných informácií. Chce si počkať na silnejšie argumenty. O tom, ako budú poslanci SNS na prípadnej schôdzi hlasovať, sa budú podľa Farkašovského rozprávať na poslaneckom klube.

Líder OĽaNO Igor Matovič a predseda SaS Richard Sulík vo štvrtok informovali, že chcú iniciovať zvolanie mimoriadnej schôdze na odvolanie Glváča z funkcie podpredsedu parlamentu.

Dôvodom je jeho údajná komunikácia s Kočnerom Matovič tvrdí, že Glváč klamal o tom, že sa s podnikateľom od roku 2012 nestretol. Glváč mal vedieť o viacerých kauzách, napríklad aj o tom, že si Kočner nominoval svojho človeka do funkcie zástupcu riaditeľa Slovenskej informačnej služby.

​Glváč tvrdenia odmieta, podal pre ne aj trestné oznámenie. Tvrdí, že líder OĽaNO pácha trestnú činnosť, ak zverejňuje jeho údajnú komunikáciu. Trvá na tom, že sa s Kočnerom nestretol od roku 2012.

Premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) uviedol, že o medializovanej komunikácii budú v Smere-SD hovoriť a nebudú ju prehliadať. "V prípade, že je to vážne, budú aj vážne dôsledky. V prípade, že sa ukáže, že to také vážne nie je, vážne dôsledky nebudú," doplnil.

01 - Modified: 2024-04-19 13:19:16 - Feat.: - Title: KDH som za podporu 13. dôchodku nič nesľúbil, reaguje Tomáš na tvrdenia hnutia 02 - Modified: 2024-04-18 11:45:11 - Feat.: - Title: Dôchodcov čaká tento rok 13. dôchodok vo výške 606,30 eura, ohlásil Tomáš. Štát to bude stáť 828 miliónov eur 03 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Hovoria im vlci. Aká je agenda mladých smerákov v parlamente? Glücka zaujímajú regióny, Mažgúta kultúra 04 - Modified: 2024-04-15 11:16:59 - Feat.: - Title: Pellegriniho Hlas sa rozhodol. Za šéfa parlamentu nominuje Rašiho 05 - Modified: 2024-04-10 09:50:25 - Feat.: - Title: Dolinková avizuje intenzívne rokovania o ďalšom dofinancovaní zdravotníctva
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 03:18